| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2005 21:53 Заглавие: RGB-Велико Търново с TDA 3505 |
|
|
| Някой открил ли е причината за следния дефект-прогресивно нарастващ бял екран с обратен ход.Не е TDA3505.По принцип е традиционен дефекта,но досега просто ги сменях без да ги ремонтирам,ама се натрупаха доста. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
slav4o.com Опитен потребител

Регистриран на: 04 Юли 2004 Мнения: 2970 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2005 23:28 Заглавие: |
|
|
Ами по-принцип обратния ход почва да се вижда като увелича прекалено много яркостта, например увелича високото от ТХО.
Дали има общо въобще с тази платка ?
При мен имах със дефект в платка RGB на В.Т. 84 само, че имаше проблем със зеления цвят при голяма яркост, и дефекта с течение на времето се увелиаваше и след една година замених платката. Започваше да се губи зеленото и се получаваха виолетови петна.
Само, че там е с две ИС платката RGB. |
|
|
 |
Гост
|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2005 23:47 Заглавие: |
|
|
при мен имам поне 3 платки с този дефект и казано честно отдавна се каняя да ги поровя да разбера каде е проблема.и все не остава време.......  |
|
|
 |
tehnica Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Мар 10, 2005 23:51 Заглавие: RGB |
|
|
| Тя не е 1 платка,а са няколко с този дефект.Дефекта определено е в тях.Видеоусилвателите са запушени и не е само обр.ход,а и изобр.е много ярко в бяло. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 7:49 Заглавие: |
|
|
Би трябвало това да е свързано с АББ .Може би трябва да се провери стабилизатора който е около видеоусилвателите.Те в случая не са запушени защото екрана ще е тъмен а точно обратното.Според мен профилактично сменете и трите малки транзисторчета за АББ например с KF 423 .Обратния случай при тъмен екран да се провери резистора 1 килоом които води навън към другия резистор 56 ома 2 вата на масата на кинескопа.Чипа TDA3505 винаги е излизал здрав  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 8:30 Заглавие: |
|
|
| Смени и диода V7 и ако е пак така отвори прозореца и се огледай ако няма никой я захвърляй и повече не си спомняй за нея. Аз така процедирам. |
|
|
 |
Stoy40 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 9:50 Заглавие: Re: RGB-Велико Търново с TDA 3505 |
|
|
| tehnica написа: | | Някой открил ли е причината за следния дефект-прогресивно нарастващ бял екран с обратен ход.Не е TDA3505.По принцип е традиционен дефекта,но досега просто ги сменях без да ги ремонтирам,ама се натрупаха доста. | Как да разбираме "прогресивно"?В течение на месеци или минути? |
|
|
 |
integrall Нов потребител

Регистриран на: 03 Мар 2005 Мнения: 44 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 10:02 Заглавие: |
|
|
не я изхвърляй, после ще трябват ама няма да има. _________________ това ми е работата |
|
|
 |
DAN Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 10:57 Заглавие: |
|
|
Здравеи не го помня кои номер може би е v7 беше но наистина имаше диод в горният ляв ъгъл на платката не го мери а го сменяваи ,
при един от тримерите |
|
|
 |
vlad_o Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Мар 11, 2005 12:25 Заглавие: |
|
|
послушайDAN и направо го сменяй.Като го мериш всичко е ОК,но като работи ,не е както трябва. _________________ ДЕИСТВАЙ СМЕЛО И СМАХНАТО
SKYPE vvvlado53 |
|
|
 |
|