|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hapy_boy_21 Опитен потребител

Регистриран на: 22 Май 2005 Мнения: 448 Местожителство: Велико Търново
|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 19:57 Заглавие: |
|
|
Мерси!
Днес си поръчах безжичната карта. Asus ... антенката се махала. За 31 лева мисля, че беше. Тези дни като я взема, веднага я слагам на машинката.
Ще ми е нужна малко помощ за конфигурирането и.
Нещо ме притесняват ресурсите на компчето. Като гледам какви пентиуми слагат ... и по 256 MB рам .... _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 02, 2009 12:54 Заглавие: |
|
|
Така ... някой от модераторите може да ме среве, че изравям темата но има развитие по нея.
След като купих безжичната карта на Asus се оказа, че микротика нея детектва. Намерих един специализиран форум за микрото от България. Писах там, посъветваха ме да взема друга карта, която се разпознава от него. Картата се казва TP-Link TL-WN551G (Atheros AR5212).
С нея немаше проблеми, детектна се без проблем. Обаче възникна проблем с малката машинка, която щях да използвам за рутер. Нея детектваше коректно. Пък и нямаше да изкарам много със него - CPU 100 Mhz clock до 120 МHz (486), рам 45 Mb. Измъчена история.
За това взех друг компютър. Не е кой знае какъв (CPU - 750 MHz, ram 128 Mb) но е по-добре от старато щайге. Снощи пуснах безжичен нет в къщи.
Следващата стъпка е да се купи антена. Искам да Ви попитам точно на кой модел с вертикална поляризация да се спра ? Пуснах снимки на селото. Вижте ги. Ако е с кръгова диаграма мисля, че ще е най-добре.
Искам и да попитам, кои точно параметри и в какви граници трябва да варират за да добия точна представа за силата на сигнала. _________________ http://extrahost.bg |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Чет Юли 02, 2009 15:34 Заглавие: |
|
|
Сложи една секторна 120градуса 17дБ после като имаш пари добави още 1 wifi карта и сложи още една антена такава. Не се занимавай с кръгови бози! Имай предвит, че тия антени е много препорачително да НЕ са на една стойка! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|