|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 20:50 Заглавие: |
|
|
Ше умръ! Идват за да проверят дали няма някаква намеса в обем над очаквания. Електромерът като кутия за тях е верен и даже максимата "до доказване на противното" е спорна, защото противното е доказуемо .... ама друг път.
Пък и такива проверки, пак споделям, се правят само ако балансът е в минус. Ако е в плюс си е ОК.Ако е в минус, трябва да се търси. Парите, по един или друг начин ще си ги приберат, но "двама да краднем е лошо"!
Устройството с тези токови клещички при малък товар показва нещо, ама какво е, само то си знае. Нали същата анджаклама я имаме на бачкането. Нещо даже и на ремонти ходи и пак като гледам, си е пустиняк работа. Мога след първи другия месец да взема сериозно да си поиграя с него да видя какво ще каже за една 25 ватова крушка например.
Забравих. Метрологичната проверка се прави в условия позволяващи извършването и. Нали човек трябва да е луд да поиска да му се донесат "на самото място" "всичкото електромер на АЕЦ'а" например. Идва си представител на агенцията с измервателна техника одобрен тип и по одобрена методика се извършва проверката. Има представители и на двете страни, пише се протокол и т.н. Някога носеха готови проверени електромери господата от НЕК, ама сега са направили вярната подборка и тези са им супер ценни. И да мрънкаш си е се тоя. В класа на точност са и точка.
В общи линии, мрежата след електромера си е на клиента. Да разкачва там, да слага една лампа 100 вата и да курдисва жената за един час да брои колко пъти ще мигне светодиода. Ако обърка бройката, бой .... и пак от начало. После да я кара 3 часа да дебне за самоход. И т.н. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pilgrim Опитен потребител

Регистриран на: 24 Яну 2007 Мнения: 347 Местожителство: wild,wild world
|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 21:02 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | ...... да курдисва жената за един час да брои колко пъти ще мигне светодиода. Ако обърка бройката, бой .... и пак от начало. После да я кара 3 часа да дебне за самоход. И т.н. |
Респект Ваклине!
Не знаех, че си привърженик на Садо-Мазо жанра!
Тази поза с електромер и в кама-сутрата не съм виждал  _________________ Руски форум. Задаваш въпрос, после ти отговарят.
Израелски форум. Задаваш въпрос, после на теб ти задават въпрос.
Български форум. Задаваш въпрос, после дълго ти разказват колко си тъп. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 21:14 Заглавие: |
|
|
Всичко в сексът е позволено, стига да е взаимно приятно. Явно, щом сметката е голяма и това се дискутира, то садо-мазото е ежедневние в общуването. Тъкмо е време за разнообразяване на позите.
Та, по този повод се сетих за една случка с мен в петък. Един много свестен човечец ми удари едно рамо по едно проектче свързано с геодезия и разни картни системи. Прокоментирахме така половин час, говорехме на еднакъв език и той пое ангажимент да ми съдейства с едни числа. Дотук добре. Тичнах аз до магазина за двулитровка бира за него с фъстъчки и двулитровка кола за колежката му с кикиритки некви и на изпорводяк човекът ме пита:
- Абе, ти к'во си завършил? (тука у Северозапада така си гуворим)
- Па, викам, инджинерче, слаба работа.
- Ма, кат та гледам си ти е хубав живота.
- Ми, хубав си ми е. Правя си т'ва-онова, кефя си се ... Абе гот си е. Ама пари баш немам, ма за играчките стигат.
В този момент, човекът съвсем учудено попита:
- И за к'во са ти? Я виж как ти блестят очите, че свършихме работа и къф ти е хубав деня.
Та, много е прав. Мен блясъкът в очите успява само един човек да ми го усмърти с две думи. Останалото сичко е гот. Па гулем праз, че съм немал паре! _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 21:26 Заглавие: |
|
|
-Алооо, Енергото ли е?
Не е бе , тук е водното!
-Аха, тогава и на вас да ви е..а майката....
Ако питащия си прегледа квитанцийте дето плаща тока,ще открие поне 2 нови графи за таксуване,и с това ще си обясни по-дебелата сметка.Иначе и аз се чудя защо сменяват читавите ел.мери! Трябвало да е тяхна собственост-мамка му! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
На пазара някой да ти продава по твоя кантар??? _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
nia Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 21:40 Заглавие: |
|
|
| Не ща да ми продава от мой кантар,но не искам да ме таксува за това ,че мери с неговия!!! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 21:46 Заглавие: |
|
|
Таксува те щото те има. Таксува те щото те е подвързал. Таксува те щото те таксува. Таксува те щото ти свети крушката. Такусва те щото му плащаш. Нещо против? Така ще да е ... някои подскачахте на площада... за да се стоплите ще да е било.
Нали искахте да получавате достойно, а не равномерно. Явно достойното има различни аршини. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 22, 2009 21:56 Заглавие: |
|
|
| shri написа: | | Мисля че се разводни темата имах конкретно питане. |
| shri написа: | | Що се отнася до страничните мнения оставям без коментар нека не политизираме форума и не го цапаме с глупости. |
| Филипов написа: | Темата е за съвсем друго. Придържайте се към нея.
|
Моля!
P.S.Уффф,явно и с молене няма да стане работата.Това го цепя и го заключвам. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|