| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 19:14 Заглавие: |
|
|
Да цитирам колегата от една друга тема:
| Bojilov написа: | А докато този някой изчислява ти какво ще правиш?
а)ще щипеш съученичките по дупето?
б)ще кършиш снага в близката дискотечка?
в)ще пушиш трева в междублоковите пространства?
Сядай се на трибуквието и залягай над учебниците.И ако има нещо неясно по конкретни въпроси-питай.Но така наготово-няма да стане номера.
Да не говоря че заданието така зададено е повече от неясно. |
Информация за процесора получи, адресното пространство не е твърдо зададено - всичко е по твой избор.
Обикновено RAM се слага отпред, а ROM отзад. Периферията по средата. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 19:21 Заглавие: |
|
|
Не се вижда кой знае колко на снимките които си дал, но разпределението на паметта се определя от адресния дешифратор.
Към него на вход са вързани последните три старши адреса.
Знаейки как работи 138-цата ще ти е достатъчно да определиш при какви комбинации на тези три старши адреса ти се разрешава "подвързването" на определените "банки" памет.
От тук ще ти дойде и адресната карта на разпределението.
Ако това не ти е достатъчно като жокер - работата трябва да я почнеш от далеч по-напред. |
|
|
 |
prasse Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 19:31 Заглавие: |
|
|
...и разучи добре методите за адресация! Доколкото си спомням, този процесор има поне 5 - 6 вида адресиране...
Всъщност, ти програма на асемблер по задание имаш ли да пишеш? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
plamil Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2007 Мнения: 384 Местожителство: с. Аспарухово, обл Варна
|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 20:44 Заглавие: |
|
|
Човека се опитва да изобрети наново компютъра "ПЪЛДИН 601"  |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юни 24, 2009 22:36 Заглавие: |
|
|
По принцип е похвално човек да иска да направи поне едно ПЦ собствено проектирано през живота си я с 6502, я с 68*00.
Обаче наистина не съм уверен че му е по силите на човека.
И какъв е тоя преподавател, дето дава такава задача, която е по силите само на МНОГО ентусиазиран студент да я свърши свястно? Плюс това обема на работата е като за голяма курсова работа. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 25, 2009 7:05 Заглавие: re: |
|
|
Какво ще пише и произвежда. Някога имаше по банките едни терминали (български) със CM601 i CM602. Зелени монитори, тучове с по няколко вентилатора вградени под платките за охлаждане. Предполагам, че има за тях някъде пълно описание. ИЗОТ ..........
пп. Тези преподаватели дето питаш ги знам. И мен са ме мъчили с нещо подобно ..... но преди 15 години. Цял семестър изписвахме нивата и какви ли не глупости по тзи CM601. Пълна дивотия, защото едва ли преподавателя знае къде има все още работещ такъв процесор в апаратура. Много е бавен и доста капризен.
А за компютър със CM601 ..... забравете. Терминал да.
http://referati.com/component/option,com_remository/Itemid,28/func,fileinfo/id,410/ има и готови работи. |
|
|
 |
hardtokill Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юни 25, 2009 12:22 Заглавие: |
|
|
мерси на всички, които писаха.. наистина не сам много в час с този вид материя но и не претендирам, относно асемблерната програма- да имам да напиша 1 примерна асемблерна програма, но това не се гледа много от преподавателя и за всичко което му представих една 3ка не се нави да пише и се заяде за адресната карта .. но както и да е. Мога да направя и по- добри снимки тези сам ги правил вечерта на гадно осветление. Мерси за съветите ще гледам да изровя нещо за адресацията да почета. Все пак на някой ако му се занимава мисля че това е работа за не повече от 10-15 мин ако си наясно де
П.С. Не се опитвам да си направя ПЦ просто да си мина изпита  |
|
|
 |
|