Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

НЧУ TDA7294
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пет Юни 26, 2009 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами преди малко това се загледах и най вероятно тя ще е на отделно захранване +-40 а крайните на по-високо ако проработи Rolling Eyes
fortech
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 1:40    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма причина схемата да не заработи.Но не захранвай транзисторната част с напрежение по-голямо от това на самата интегралка .Това са емитерни повторители и колкото и да повишаваш напрежението на колекторите , на емитерите ще излиза приблизително същото напрежение , което е на изхода на ИС.Само ще увеличиш напрежението колектор--емитер и като ефект ще получиш по-голямо загряване на транзисторите, а нали се борим с глобалното затопляне Wink .Иначе колегата е прав--раздели захранването на ИС и транзисторното стъпало за да се избегне повредата (на ИС ) при отпадане на едното рамо.
Успех !
hacker4eto1
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 1:47    Заглавие: Отговорете с цитат

здравейте понеже правя същият усилвател ето и малко снимки които съм сложил ..

http://img146.imageshack.us/img146/6010/p1605092122.jpg
http://img36.imageshack.us/i/p1605092123.jpg/
http://img10.imageshack.us/img10/9991/p160509212301.jpg
http://img10.imageshack.us/img10/5460/p1905090048.jpg
a трансформатора които имам е 2.30в и 300W мощност
та въпроса ми е за захранващият блок всичко съм си набавел само не мога да си намеря кондензатори требват ми 22 000 мф на 40 волта може и на повече волтове . Можете ли да ми кажете от къде мога да ги намеря да разглобя некои стар телевизор ,друга апаратура насочете ме към нещо което да унищожа Rolling Eyes Rolling Eyes Rolling Eyes или някакво друго реализиране с примерно по малко конд.
благодаря ви предварително, а забравих само да кажа ,че интегралата ми е TDA7293
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 10:52    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами идеята да са различни по стойност напреженията беше да не товаря мн TDA то по какъвто и да е начин защотото то е най-слабата част от цялата измишлиотина Smile Иначе прав си fortech
hacker4eto1: Защо така с жици си извел чипа от платката ?
hacker4eto1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 11:08    Заглавие: Отговорете с цитат

ами не сметнах платката Smile а и това е само тестов вариант ако тръгне нещатата ще са по добри просто проблема ми е с намирането на контензаторите
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 11:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами поне сложи жиците максимално къси Smile Кондезаторите поне на 50В е добре да са.А ако не намериш 22000 сложи по 2 10000 на рамо.Тоест 4 по 10000.От някой усилвател може да се изкарат най-често там има такива стойности или от магазина... Но не купувай марка su`scon че ..................................
hacker4eto1
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 16:32    Заглавие: Отговорете с цитат

да няма проблем ще ги скъся ще ги направя по един сантим
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3 ... 9, 10, 11
Страница 11 от 11

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети