Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Мнение относно тази схема?

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 22:06    Заглавие: Мнение относно тази схема? Отговорете с цитат

Така, имам един въпрос, един приятел ме попита дали мога да му намеря схема (и да му я обясня) за "дистошън", единственото (елементарно) на което попаднах беше тази схема http://img185.imageshack.us/img185/680/krankdistortusmaximusod2.gif та, въпроса ми е мнението ви за нея, ще стане ли, мен малко така като я гледам ме съмнява, ама все пак. (пък и тоя транзистор ще докара добър гейн също не съм сигурен, ноо чакам да споделите и вие...)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Нед Юни 28, 2009 23:16    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е някаква измислица... Ето ти сайт със схеми на Дисторшън и почти всички други ефекти,ще те заболи главата докато ги разгледаш всичките,а за да не се изложиш пред твоя приятел ще те посъветвам да се насочиш към Boss и Ibanez ...

http://www.effectsdatabase.com/type/distortion
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 0:02    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо не ми вдъхва доверие... Ето ти една класика: http://www.christianmusicweb.com/schematics/mxr_distortion_plus.jpg
Тук също има доста интересни пък и са на китове така, че се предполага че би трябвало да работят Smile
http://www.generalguitargadgets.com/index.php?option=com_content&task=category&sectionid=6&id=17&Itemid=26
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 10:32    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.freeinfosociety.com/electronics/schemview.php?id=130 Тази изглежда по-лесна от другите, обаче нещо не схващам хавата със захранването, някой да ми пообясни схемата малко (пък и нещо не загрявам онова в пунктираната линия каде се пада о.0)

PS. Бтв нищо не разбирам, хора, нов съм в тая област, затва така още ми куцат много от нещата Embarassed и се надявам ан вашата помощ Sad Smile
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 11:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Онова .001 е стойността на кондензатора отгоре -0,001 микро или 1 нанофарад ,в кръгчето е захранването VCC -най вероятно 9V ,масата (минуса на захранването)е долу ,освен това не е дадено захранването на операционния -4 маса и 8-VCC .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 12:20    Заглавие: Отговорете с цитат

Под "онова в пунктираната линия" имах предвид това в което има 2 кондензатора, тример и резистор немога да разбера към какво трябва да го свържа... а да и още нещо някой може ли да ми нарисува набързичко една печатна платка, да видя как трябва да бъде, ще съм му много благодарен. Embarassed Rolling Eyes
Върнете се в началото
danyguit2000
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Габрово

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 13:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Това в големия пунктир можеш да го сложиш на мястото на това където съм ти го оградил (по желание) ,а кондензатора в пунктир също е (по желание) тоест това е тон корекцията на ефекта.
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 14:42    Заглавие: Отговорете с цитат

Ставам досаден а? Диодите какви трябва да бъдат? Освен това резисторите по колко вата трябва да бъдат, 0,25? Интегралата не е ЛМ741 а просто 741 нали?

ПС. Кондензаторите са електролитни сичките или не са?
Върнете се в началото
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юни 29, 2009 18:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Диодите -точкови 1N4148 ,ОУ LM741,UA741 и прочие ,като кажеш в магазина 741 ще те разберат ,в корпус ДИП8 ,кондензаторите има само един електролитен(само 10UF е такъв), останалите - керамични които са под .01 или с слоест диелектрик -полиетилентерефталат,поликарбонат ,полиестер и прочие-каквито намериш(слюдени най добре ,ама трудно се намират и са скъпи).
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DragonFly
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 30, 2009 21:07    Заглавие: Отговорете с цитат

Мерси много на всички които се отзоваха... станаха ми ясни много неща... като го направим с приятеля и като постигнем желания ефект ще се похваля Very Happy Wink
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети