| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
DragonFly Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 22:06 Заглавие: Мнение относно тази схема? |
|
|
| Така, имам един въпрос, един приятел ме попита дали мога да му намеря схема (и да му я обясня) за "дистошън", единственото (елементарно) на което попаднах беше тази схема http://img185.imageshack.us/img185/680/krankdistortusmaximusod2.gif та, въпроса ми е мнението ви за нея, ще стане ли, мен малко така като я гледам ме съмнява, ама все пак. (пък и тоя транзистор ще докара добър гейн също не съм сигурен, ноо чакам да споделите и вие...) |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юни 28, 2009 23:16 Заглавие: |
|
|
Това е някаква измислица... Ето ти сайт със схеми на Дисторшън и почти всички други ефекти,ще те заболи главата докато ги разгледаш всичките,а за да не се изложиш пред твоя приятел ще те посъветвам да се насочиш към Boss и Ibanez ...
http://www.effectsdatabase.com/type/distortion _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
|
|
 |
DragonFly Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 10:32 Заглавие: |
|
|
http://www.freeinfosociety.com/electronics/schemview.php?id=130 Тази изглежда по-лесна от другите, обаче нещо не схващам хавата със захранването, някой да ми пообясни схемата малко (пък и нещо не загрявам онова в пунктираната линия каде се пада о.0)
PS. Бтв нищо не разбирам, хора, нов съм в тая област, затва така още ми куцат много от нещата и се надявам ан вашата помощ  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 11:55 Заглавие: |
|
|
| Онова .001 е стойността на кондензатора отгоре -0,001 микро или 1 нанофарад ,в кръгчето е захранването VCC -най вероятно 9V ,масата (минуса на захранването)е долу ,освен това не е дадено захранването на операционния -4 маса и 8-VCC . |
|
|
 |
DragonFly Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 12:20 Заглавие: |
|
|
Под "онова в пунктираната линия" имах предвид това в което има 2 кондензатора, тример и резистор немога да разбера към какво трябва да го свържа... а да и още нещо някой може ли да ми нарисува набързичко една печатна платка, да видя как трябва да бъде, ще съм му много благодарен.  |
|
|
 |
danyguit2000 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 13:55 Заглавие: |
|
|
Това в големия пунктир можеш да го сложиш на мястото на това където съм ти го оградил (по желание) ,а кондензатора в пунктир също е (по желание) тоест това е тон корекцията на ефекта. _________________ Skype user: gipson92494524 |
|
|
 |
DragonFly Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 14:42 Заглавие: |
|
|
Ставам досаден а? Диодите какви трябва да бъдат? Освен това резисторите по колко вата трябва да бъдат, 0,25? Интегралата не е ЛМ741 а просто 741 нали?
ПС. Кондензаторите са електролитни сичките или не са? |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 18:32 Заглавие: |
|
|
| Диодите -точкови 1N4148 ,ОУ LM741,UA741 и прочие ,като кажеш в магазина 741 ще те разберат ,в корпус ДИП8 ,кондензаторите има само един електролитен(само 10UF е такъв), останалите - керамични които са под .01 или с слоест диелектрик -полиетилентерефталат,поликарбонат ,полиестер и прочие-каквито намериш(слюдени най добре ,ама трудно се намират и са скъпи). |
|
|
 |
DragonFly Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 21:07 Заглавие: |
|
|
Мерси много на всички които се отзоваха... станаха ми ясни много неща... като го направим с приятеля и като постигнем желания ефект ще се похваля  |
|
|
 |
|