| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 9:21 Заглавие: Фотоклетка... |
|
|
| ...имах една лампа тип прожектор (500W) с фото клетка от долу.Предполагам няма нужда да описвам повече за какво говоря.Та лампата беше монтирана под стрехата на къщата и сочеше към портата,но от много време нея ползвах и вчера реших да я сваля и да и използвам за нещо фотоклетката...да ама не...свързах и сензора са обикновенна крушка и като мъ подам ток лампата пали,но неизгасва и си свети постоянно...пробвах и потенциометрите за настроика на време и тн. но невлиаят с нищо на клетката.Знам че неса скъпи тия фотоклетки ама ми се иска да си я оправя сам ако е нещо малко...някакви идеи какво може да й има? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ГОГО ТОК Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 14:17 Заглавие: |
|
|
Здравей ,
Виж релето да не е залепнало . Провери захранването .Ако всичко е наред или датчика ,или чипа .Имаше някакъв чалъм на свързване фаза ,нула . Успех . |
|
|
 |
nikolai_nikolov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 14:33 Заглавие: |
|
|
| По оскъдното описание което правиш мисля,че по скоро става дума за прожектор с ПИР-датчик и фотоклетка.ПИР-датчика се задейства при движение в обсега му,а фотоклетката определя осветеноста при която се задейства.Естествено двата датчика действат съвместно,като ПИР-датчика е водещ.С обикнояенна лампа би трябвало да работи без проблем ако е изправно управлението.Наистина настроиката понякога става с повече занимавка,особено ако управлението е от по евтините. |
|
|
 |
VeliZaR4o_91 Активен потребител

Регистриран на: 30 Дек 2008 Мнения: 88 Местожителство: гр.Костинброд
|
Пуснато на: Пон Юни 29, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
| релето е здраво...аз му махнах пласмасата от горе и реленцето е добре мисля ама до последно си работеше и откакто откачих лампата от стрехата спря да работи...а интересното е че вече почна да се пали и гаси като и пусна ток когато си иска...мн интересно... |
|
|
 |
|