| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milenjs Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 10:10 Заглавие: Замяна на STRF6653 с STRG6653 в шаси CP185? |
|
|
| Колеги, възможно ли е замяната на естеера с буква F с такъв с буква G? По принцип проблема на гръмотевичното Daewoo е че вдига за секунда две напрежение и ги сваля на 0. Сменен оптрон и електролити в вторичната част, в нея няма късо. Понеже не ми се намира и SE-то поставих резистор 22к паралел на оптрона - няма резултат освен че се увеличи времето когато е запуснато захранването със секунда. Това ме навежда на мисълта че проблема е в първичната страна. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 10:59 Заглавие: |
|
|
Оптрона трябва да го откачиш, а не да свързваш в паралел, както си е там (ако съм разбрал правилно какво правиш). Освен това разкачваш ли вторичните напрежения и да оставиш само +В натоварено с лампа? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 12:28 Заглавие: |
|
|
Мда, забравил съм да разкача опрона. Пробвах да разкача всички вторични и само В+ с лампа - без резултат. Сега ще пробвам като разпоя оптрона и с резистор на неговото място.
P.S. Значи и с свален оптрон същата работа - вдига напрежение за 2-3 секунди, диода премигва и отново напреженията на 0. |
|
|
 |
venelin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 15:22 Заглавие: |
|
|
| по добре си намери и se115, при откачен оптрон е нормално да сработи overvotage protection на str |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юни 30, 2009 15:35 Заглавие: |
|
|
ОК, беше спешно на клиента та затова...ще се сменят явно  |
|