Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

проблем с П.И.Р датчик и светодиодни лампи

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
emptyspace
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 30, 2009 19:51    Заглавие: проблем с П.И.Р датчик и светодиодни лампи Отговорете с цитат

здравеите ползвам П.И.Р. датчик за включване на слетодиодни лампи вечерно време, но една от лампите свети слабо дори и при изключено състояние. датчика се захранва с 24волта от мрежата с кондензатор, а за вкл. и изкл. на товара се ползва реле. явно минава малко напрежение през захранването и успява да захрани лампите искам да сложа импулсно захранжане на датчика ама не знам дали ще харчи повече с импулсното от фабричното?? и как да махна изкренето от контактите на релето или да го заменя изцяло с симистор и как?
лампите са 3 бр по 3вата 220волта с импулсно захранване и едната се прецака от релето.

благодаря за отделеното време
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
radev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofiq

МнениеПуснато на: Вто Юни 30, 2009 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Как от релето се е прецакала мощноста и е мижава,а какво реле ползваш.За да не искри се поставя RC филтър.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
emptyspace
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юни 30, 2009 22:06    Заглавие: Отговорете с цитат

radev написа:
...

аз не съм се изразил правилно лампата е ок , датчика е такъв дето ги слагат по входовете с прожектор , като мине някои и тои светва самоче вместо прожектора съм закачил лампа с светодиоди да не ми харчи много ток , та тоя датчик или фотореле или както се казва там е с три жици фаза , нула и изход фаза , като не е с симистор а е с реле и като вържа тая светодиодна лампа би трябвало при изключено да не свети , но тя мижи , а като се включи си свети ок ! та това е щото тая китаищина е направена да се захранва през кондензатор за по евтино (като старите зарядни за батерии дето бие ток от тях, маи тая схема се казва делител на напрежение ) и аз ще сменя това захранване с импулсно ,но незнам как ще се отрази като консмация дали ще се запази или ще се понижи а може и да се качи? ?

Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста Exclamation Запознай се с правилника на форума и с кой бутон се отговаря Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
lenko71
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Вто Юни 30, 2009 23:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Проблема ти не е в захранването на датчика, още повече че тоя номер го прави само една от лампите доколкото разбирам. Дали захранването е през кондензатор или с траф или нещо друго... накрая има реле, така че товара (лампите) нямат нищо общо с това. Провери имаш ли "качествена нула" до проблемната лампа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети