| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
liusien Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 10:52 Заглавие: телевизор Sony - някакъв проблем... |
|
|
Здравейте! Мислих, че няма да се стигне до тук, но... Имам телевизор "Sony" модел KV-29LS60K. От няколко дни започна да прави проблем - пускам го, работи около два часа и угасва сам. Отново го пускам - работи около десетина минути и отново угасва... Помислих си, че захранващия блок ми прави проблем. Смених във високоволтовия участък електролитните кондензатори, но ефекта продължава - сам се гаси... Докато работи - всичко е ОК! Нормална картина, нормален звук, всички опции се командват. Направи ми впечатление, че след като се изключи сам телевизора - светодиода на лицевия панел започва да мига отчетливо три пъти, малка пауза и отново присветва три пъти! Не се сещам какво може да му е - дайте ми идея, моля ви! Знам, че най-лесното "упражнение" е да го нося на сервиз, но ми се иска сам да се преборя с тоя проблем!
Предварително благодаря! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 11:01 Заглавие: |
|
|
| Шаси AE-6B, потърси таблица с кодовете на грешките за това шаси, аз имам но за други шасита, едва ли ще съвпадат. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 11:06 Заглавие: |
|
|
Защита от повишено напрежение. Но с тези кодове (самодиагностиката) винаги човек трябва да има едно на ум.
 |
|
|
 |
liusien Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 11:18 Заглавие: |
|
|
Значи - правилно съм се насочил към захранването... Явно някой от кондензаторите е много стар и си е изменил стойността, оттам и проблем в захранването. Ще ходя да купя нов комплект кондензатори от друг магазин и дано всичко е до тук!  |
|
|
 |
VALMIG21 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 07, 2009 11:21 Заглавие: |
|
|
Смени MCZ3001D,кръсти се и включвай.Тази при ТХОто,не в захранването.
Успех! |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
|
|
 |
|