Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

захранване на GSM апарат към аларма с GSM оповестяване

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Kuncho Kunchev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 07, 2009 15:14    Заглавие: захранване на GSM апарат към аларма с GSM оповестяване Отговорете с цитат

Здравейте! Купих си аларма с GSM оповестяване http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=189&products_id=11901&osCsid=ff764a522a575e917cf2417917f184d3/, която използвам в жилище и искам да захраня телефона не със собствената му батерия, тъй като не може да издържи повече от седмица, а аз отсъствам дълго, а от акумулатора на алармата, който е 12V. За целта си купих преубразовател за кола 3000mAh от 12V. в зависимост от селектора на различни волтажи. Както е описано в упътването, заменям батерията на телефона /Sony Ericsson T290i/ със захранването от преубразователя директно на крачетата контактуващи с батерията и телефона работи нормално, но когато го свържа с оригиналната букса на алармата и става късо и телефона изгаря/добре че този модел се намира по 5-10лв./ Алармата работи нормално, когато телефонът е със собствената си батерия. Поляритета не го бъркам. Много се надявам някой да знае нещо по въпроса и ще съм му много благодарен, ако ми помогнете. Shocked
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Вто Юли 07, 2009 15:59    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Оригиналната букса на алармата зарежда ли телефона ?
Т.е. перата за зареждане подвързани ли са ?
Второ, на колко волта го пускаш да работи (телефона) ?
Върнете се в началото
Kuncho Kunchev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 13:35    Заглавие: Отговорете с цитат

Здравейте! Благодаря за вниманието и с готовност отговарям. Алармата не зарежда телефона, а самият телефон работи както когато селектора на преубразователя е на 3 така и на 4,5V. и в двата случая съм изгорил по един телефон. Сега пак си взех един за 4 лв. Това е предоставено за упътване http://www.constructor.bg/mk/spravo4nik/GCM9_Ericsson.pdf

Не съм проверявал перата за зареждане дали са подвързани. Мога да го направя до няколко дни.
Върнете се в началото
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 13:41    Заглавие: Re: захранване на GSM апарат към аларма с GSM оповестяване Отговорете с цитат

Kuncho Kunchev написа:
....За целта си купих преубразовател за кола 3000mAh от 12V....

Какво все пак е напрежението на изхода на т.н. преобразовател без товар и натоварен с 200-300mA?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Todorov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 14:05    Заглавие: re: Отговорете с цитат

Не съм сигурен, че този телефон е работил на 3v. Премери с уред колко волта е. На 3 волта няма да заработи вообще. Малко му е и няма дори да светне.

Ако знаеш къде има такива работещи телефони по 4 лева, защо не ни кажеш?
Върнете се в началото
Kuncho Kunchev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 15:54    Заглавие: Отговорете с цитат

Работи може би на на 3-3,3V, също работи и на 4,5-4,8V., но автоматично изключва под 3 и над 6V. Най-ниската цена за T290i e2лв. която съм платил. Първия го купих за 15лв, но със зарядно и със свестен външен вид. Този е за 4лв/последния/, без зарядно и стъкло на дисплея/самия дисплей е съсвсем здрав/ Аз съм от Русе. Ако имате работа насам, ще Ви покажа.
На изхода напрежението при положение на селектора 3V. e около 3.4V. при работещ телефон, при положение 4.5 - 4.9V. и телефона си звъни и набира без проблем. Единствено изкарва съобщение, че му е непозната батерията. Преместя ли селектора на друга позиция веднага изключва, без да се повреди. Сега премерих и установих, че на крачетата на оригиналната /широка/ букса на алармата изкарва напрежение 2,8V.
Върнете се в началото
Ditronix
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Провадия

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 16:17    Заглавие: Отговорете с цитат

А защо искаш телефонът да е без батерия?На платката има две клеми + и - зарядно.На тези клеми се свързва напрежение около 6-8 V и батерията се зарежда на определени периоди.Кое те кара да мислиш,че конструкторът на системата не е предвидил заряд на телефона?Аз самият работя с подобни схеми за оповестяване с телефони SIEMENS,правени от същата фирма.Захранвам телефоните директно с 4V,защото SIEMENS-ите са с бъгав софтуер и там стават други глупости.На ако телефонът ти се държи нормално,батерията му би трябвало да се зарежда от алармичката и да нямаш проблеми.

DRL модули за всички видове автомобили!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Kuncho Kunchev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Сря Юли 08, 2009 19:04    Заглавие: Отговорете с цитат

Ще пробвам този начин и се надявам да работи, както ми описа. Чудя се как не се сетих по-рано за това. Това пак е вариант, който ме устройва напълно.
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Мобилни комуникации - Mobile communications Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети