| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
advertbg Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 12, 2009 23:31 Заглавие: Купувам стабилни бобини |
|
|
| Правя си една радиостанция за къси вълни. Трябват ми подходящи стабилни бобини за задаващия генератор - предпочитам да са по- големи, реализирани с дебел проводник, фабрично навити или още по-добре с впечени навивки и задължително керамична основа и екран. Ако някой може да ми помогне ще чакам да пише с конкретно предложение на [email protected]. От Варна съм, тел.: 0897371310 предпочитам аз да Ви търся. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Юли 12, 2009 23:47 Заглавие: Re: Купувам стабилни бобини |
|
|
Какви индуктивности ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |

|
Пуснато на: Нед Юли 12, 2009 23:51 Заглавие: Re: Какви индуктивности |
|
|
| Малки стойности от порядъка на 1 - 10 микрохенри конкретната стойност не е от съществено значение. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 6:38 Заглавие: |
|
|
Виж в Комет те предлагат индуктивности,ако няма във Варна ,някой да ти прати от София. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 6:53 Заглавие: Re: radev |
|
|
Това, което нормално се предлага по магазините не ми върши работа. Гледал съм ти тия на Комет - за задаващ генератор не стават - не са термостабилни. След всички мерки за термостабилизация пак бяга много честотата. И все пак благодаря. |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 20:00 Заглавие: |
|
|
| Трябва ти впечено сребро в керамично тяло, но надали ще намериш. Намери някакво керамично тяло с канали от нагревател или някакъв мощен резистор и си навий бобина с проводник с фи около 2-3 милиметра, като го захраниш с някакъв мощен изправител с токово регулиране да поддържа определен ток през проводника за да може да загрее. Същевремено трябва здраво да закрепиш краищата. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 21:10 Заглавие: |
|
|
Каква ще да е тая радиостанция със задаващ генератор в наши дни? Чавдар Левков? Ми това е отречена технология. Синтезатори се ползват в днешно време.
Пък и в ибей има FT-1000 (кадилакът в тази област) на 1000 и малко отгоре долара. Това са от сила 1500 лева. Заблуждаващо е, че ако тръгнеш да правиш нещо от нулата ще ти излезе по-евтино. Възможно е, но ще е огромен компромис, който ще бъде захвърлен. Най-малкото, потърси от някъде един Катран. Перфектен приемник! 120 ди би динамика. И се преработва до трансивър относително лесно. Имам един под леглото. Чака да се пенсионирам и да забранят Интернета.  _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
Jaro Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 21:41 Заглавие: |
|
|
Виж това дали те интересува. Бoбините са върху керамично тяло с посребрен проводник от КВ радиостанции, а малките са върху пластмасова основа с посребрен проводник и настройваща се сърцевина. Ако проявиш интерес продължаваме по мейлите.
*Click* |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 20:53 Заглавие: RE: |
|
|
| Vakline, нямам достъп до такава техника, а и от опит вече се съмнявам, че си заслужава да се преработва готова апаратура, особено такава правена преди много години. Същевременно съвременните трансивъри от висок клас не са ми по джоба. Не забелязвам някаква съществена разлика между готовите от нисък и среден клас радиа и тези които съм виждал самоделки. Според мен има как да се настрои и имаш достатъчно елементи /или поне не са скъпи/ си заслужава да си поиграеш... На мен винаги ми е доставяло огромно удоволствие... Само става кофти когато знаеш какво ти трябва, а не можеш да го откриеш. В случая искам трансивъра ми да е с аналогов задаващ генератор, а не със синтезатор. |
|
|
 |
|