| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 12, 2009 16:18 Заглавие: |
|
|
А сега де . Колегата търси схема на : LG CF-20D30X
Аз отварям папката където пише модел на телевизора и неговото шаси и намирам следното :
Отварям схемата на МС-64 и копирам това дето съм поставил. Разликата в това че не е CF-20D30X а е CF-21D30RX мисля че е само в инчовете освен буквата R да означава още нещо друго.
И все пак мисля че проблема ще да е от там защото се мени честотата и транзистора гори.
При отварянето обаче сега видях че съм отоворил друга схема на LG  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
liusien Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 0:22 Заглавие: |
|
|
Не съм спец, но да подскажа - ако проблем прави някой от високоволтовите кондензатори? Може да е пробил и да започва да претоварва ТХО-то, оттам - гръмва транзистора след малко. Колкото повече се мъчи телевизора - толкова по-бързо ще изгаря транзистора! Трябва си осцилоскоп и "сервизно обслужване" на този апарат... Иначе - www123 ще стане "спонсор" на някой магазин...  |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 0:29 Заглавие: |
|
|
Захранването как се държи през тези 20минути? Транзистор менте? Как се проверява ТХО -това сме го обсъждали доста. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 13, 2009 9:06 Заглавие: |
|
|
| liusien написа: | | Не съм спец... |
Ами като не си спец си запази празните приказки за себе си ако обичаш.Темата няма нужда от фантасмагории.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
www123 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 19:03 Заглавие: |
|
|
| Подготвих клиента че трябва да плаща ТХО, той се нави и след един ден се отказа. Така че за сега телевизора остава в това състояние. Благодаря на всички които писаха ! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 21:24 Заглавие: |
|
|
По моите науки не може да работи 20 минути и тогава да изгори транзистора от ТХОто .За мен си остава друга причината поне в моята практика до сега когато ТХОто е дефектно гори транзистора още в началото за минута две работа .Пък и има доста изписано как да се изпробва едно ТХО работи или не.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 21:34 Заглавие: |
|
|
Коцев-благодарение на ТХО може да гори транзистора-
-както на секундата след пускането
-така и след 1 час работа
-така и след 3 дена работа
Въпроса е кога ще му дойде на акъла да прецърка извътре. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
коцев Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 21:43 Заглавие: |
|
|
Е па аз съм си късметлия и до сега само са ми горяли още при включването.По често са ми горяли от отклонителната система след като поработи и то при пробив между намотките на стандартното си място.  _________________ В един цирк играем и номерата си ги знаем...  |
|
|
 |
pepi_voinishki1957 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 22:10 Заглавие: |
|
|
Да попитам -като работи един час до каква температура стигна крайния на тхо.Ако не е проверено като се сложи друг какво става? _________________ "Само най-мъдрите и най-глупавите не се поддават на обучение." Конфуций |
|
|
 |
|