Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Не работят USB-тата
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Бургас

МнениеПуснато на: Нед Юли 12, 2009 20:55    Заглавие: Не работят USB-тата Отговорете с цитат

Въпроса е хипотетичен. Възможно ли е да е софтуерен проблема. Не се разпознава нито едно от USB-тата на дъното (8 бр), А то си работи стабилно, южния мост не грее - 82801ЕВ. Има им го захранването. Дъното е Canyon CN-9I1ALS4 848 чипсет. Смених биоса - все тая. Иначе в девайс менаджера ги има усб и там всичките хъбове.... Интересното е че под надписа canyon се вижда че дъното е biostar p4tsp-d2. Връзките м/у куплунгите и южния мост са деректни - не минават през каквито и да е било пасивни или активни елементи. Някой да се е сблъсквал с такъв проблем и да се е оправил с него?
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Нед Юли 12, 2009 23:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Какво пише в биоса по въпроса?Разрешени ли са?Ако говорим за хардуерен проблем,то той седи обезателно в ЮМ.Нищо,че не грее.На съпротивление какво мериш на USB куплунзите?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Нед Юли 12, 2009 23:49    Заглавие: Отговорете с цитат

Може и тъпо да звучи но имали +5V на самите усб та?Понякога няма поради махнат жъмпер,изгорял предпазител,пътечка и т.н. Smile
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 13, 2009 6:41    Заглавие: Отговорете с цитат

Горе съм писал че имат 5 в. За съпротивленията не съм мерил, ще видя довечера и ще пиша. Колко трябва да е стойноста? и как се мери - между дата и клок или двете спрямо маса? В биоса са разрешени, и в девайс менажера ги има.
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 13, 2009 7:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Доста пъти съм разрешавал подобни дилеми с помощта на един Boot диск - infr@ Boot CD - като заредиш от него ще разбереш операционната система ли е виновна за USB-тата. Но според мен си е хардуерен дефект. Имам вече един точно такъв случай (е може и да не е точно такъв, но е тук някъде) - USB уж работят, дори като се включи нещо го "усеща" системата, но нищо не се разпознава както трябва. Като включа, примерно, флашка - разпознава че има нещо включено, но не и точния тип - просто пише, че е USB устройство, дори го отваря, но дори да е пълно, не се виждат никакви файлове, а и нищо не може да се изкопира във флашката - дава, че няма достъп. Та затова давам такъв съвет - свали си тоя диск и виж как ще е с него.
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Юли 13, 2009 20:18    Заглавие: Отговорете с цитат

Измерих съпротивленията. На 6 от осемте USB-та м/у маса и дата , маса и клок - по 93ком, на едно от двете останали - по 150 ком на двете линии, а на другото на датата (примерно) 95 ком, а на клок-а - безкрайност Shocked
Май проблема ще е хардуерен наистина. Някакви идеи?
мармот
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Юли 13, 2009 21:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Какви идеи Rolling Eyes .Оттук нататък-ако си сръчен с духалката и имаш нужната практика и късмет,можеш да закрепиш положението,докато си вземеш парите.Ако си по-напреднал и имаш нужното оборудване,правиш топчетата и лепиш,като се молиш чипа да е здрав физически.Ако не е,търсиш друг такъв и сменяш.Това накратко и на теория.Надълго и на практика ще е доста по-сложно за обяснение и изпълнение.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
joro66
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 14, 2009 6:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Инаш пред вид че може да се е разлепило някое топче ли? По скоро чипа е сдухал. До сега съм се пробвал да сменям три пъти южен мост, от трите само едно дъно тръгна, и не ми се занимава пак, поне за такова дърто дъно. Сигурно ще се мине на вариант с външна PCI платка за USB-та.
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Юли 14, 2009 7:46    Заглавие: Отговорете с цитат

Мда .. не съм видял sorry!От USB тата не ми навава ли през нещо до моста ( буфер, дросели, и т.н. )
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Юли 14, 2009 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Като си изгорих УСБ на служебния комп, точно това се получи, а и има точка на южния мост.... още си работи де, ама УСБ портовете са фира, решено е с допълнителна платка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти на компютърна и офис техника-Computer and office equipment Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети