| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ststefanov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 21:28 Заглавие: |
|
|
| Не знам каква точно е схемата, но мисля, че диодът трябва да се сложи паралелно на индуктивния товар (мотора). |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 21:41 Заглавие: |
|
|
| ststefanov написа: | | ................. |
За реле става ама за двигател не. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
jorojorov Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 21:45 Заглавие: |
|
|
| ststefanov -явно имаме общи мисли,и аз така мисля да опитам,но какъв диод да ползвам?А за колегата ,който ми даде линк към трифазен преобразовател ,искам да поясня,че тази машина се захранва директно от контактна мрежа 250VDCчрез лира и пантограф.Никога не е имало,каквато и да е електроника и полупроводници по нея.Има силов контролер,който директно превключва два серийни двигателя по 33kw по няколко начина за реализиране на 8 скорости на движение. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 14, 2009 22:25 Заглавие: |
|
|
| jorojorov написа: | | ................ |
А така изяснихме захранването.Има начин, преди да се изключи двигатела да мине на най малката скорост по този начин ще намалим искренето _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Сря Юли 15, 2009 12:13 Заглавие: |
|
|
Това е най-малкото което трябва да се прави преди изключване да се намали консумацията на минимум. В електровозите на БДЖ знам, че при определено натоварване забранява свалянето на пантографа за да не повреди КМ, защото при такива консумации каквото и да се прави искренето е неизбежен процес. Може да се взимат мерки за намаляването му. И все пак това винаги ли е искрело така или в последно време се случва. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
jorojorov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 15, 2009 13:46 Заглавие: |
|
|
Мерки за изключване при възможно най-малка консумация са взети фабрично.Преди да изключи напълно,контролера минава през позиций,който включват цялата стойност на съпротивлението и все пак контакта,който последен къса веригата вижда голям зор,аз за това се обръщам към Вас -електрончиците да дадете някакво нетрадиционно предложение за гасене на тази дъга. Ако не може-не може-пилата работи добре. |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 15, 2009 13:54 Заглавие: |
|
|
Контактите,трябва да отделят едновременно (регулират се).Що се касае за електроника то има такава,но има ли възможност за вграждане и не трябва ли специални мерки за осигуряване на нормална работа в тази среда-изисквания. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
jorojorov Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 15, 2009 16:09 Заглавие: |
|
|
| Специално за моят случай-няма никакви изисквания по отношение на мерки за безопасност,средата не е опасна по газ и прах.Място за ТНТМ,колкото искаш.Ще се радвам на всякакви идеи изпълнени със силова електроника.Изискванията са,да може да реверсира посоката на въртене и да има режм динамична спирачка. |
|
|
 |
jorojorov Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 15:05 Заглавие: |
|
|
| Хайде бе хора,помагайте някак!Склонен съм да шърна една щайга бира с някого! |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 17, 2009 19:57 Заглавие: |
|
|
А бира чакай да свършим работа пък тогава.За да се управлява един двигател,то трябва да се знае технологично процеса и съществуваща схема на управление за да се работи по нея или подобри.И пиши от къде си иначе как ще изпием бирата. _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
|