| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
branko_ Активен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 13:41 Заглавие: 24V/18V DC |
|
|
| как мога да огранича изправенето напрежение от 24 волта на 17-18volta, помня че имаше некъкав чалъм с резистор ама непомня как се смятаха и губи ли се мощноста ако е с резистор ? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
valioman Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 14:13 Заглавие: Re: 24V/18V DC |
|
|
Еми има едно нещо дето му викаме стабилизатор на напрежение ... а с резистор се ограничава ТОКЪТ .. е може и напрежение ако ползваш делител от 2 резистора ама зависи какъв ток ще черпиш дали е константен и т.н. абе определи мощността респ. токът който ще черпиш и тогава ще имаш правилен отговор  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 15:23 Заглавие: Re: 24V/18V DC |
|
|
Колко ампера трябва да може да понесе стабилизатора ?!Какъв е товара ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Юли 18, 2009 15:56 Заглавие: |
|
|
Поне докато добие някакъв що-годе смислен и разбираем вид темата ще поседи малко тук.
P.S. Връщам я обратно. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Нед Юли 19, 2009 8:10; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
branko_ Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 8:00 Заглавие: |
|
|
| Съжалявам че не съм пояснил нищо, идеята е следната, имам едно tda2005 моно bridge 20вата, и траф 24волта след жреца, та въпроса ми е как да огранича волтажа до 17-18 без да изпаткам схемата. Един вид търся схема на стабилизатор да издържа до 4 ампера |
|
|
 |
lenko71 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 8:22 Заглавие: |
|
|
| По-добре си намери подходящ траф - 12V (променливо) и ток колкото ти трябва. Иначе ако направиш стабилизатор, ще стане по-голям от усилвателя, а как ще пече... |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 8:34 Заглавие: |
|
|
| План Б- ако трафа ти е добър, купи си интегралка която може да се захранва с по-високо напрежение и си направи друг усилвател. |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 10:35 Заглавие: |
|
|
А може да отмотаеш няколко навивки от вторичната, това е най-елегантния начин в твоя случай и най-евтиния. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 20:57 Заглавие: |
|
|
На 17-18Волта няма ли да е малко на границата!?Освен това не съм много убеден че и ТО-3 корпус да е ще издържи на тоя чип и дали ще свири както трябва...Ако е подпрян с 2 мощни транзистора съм по съгласен.Но както Ти казаха и колегите става много голяма "схема". Ако стабилизатора не е импулсен тип топлоотдаването ще е голямо.Ако имаш як траф по-добре найстина си направи по-добър усилвател и без това този е за CAR audio предимно.
п.п. TDA2050/LM1875(свири по-добре) в режим с изходен кондензатор т.е. на еднополярно захранване..Имай предвит, че мощноста на трафа трябва да е поне 1,5 пъти повече от максималната изходна мощност.То аз дори по 3 пъти презапасявам но то е за друг клас усилватели...Филтрация поне 10000 микрофарада + 100 нанофарада и грец над 5А. _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|