| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
remote Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 22:59 Заглавие: Изгоряла usb flash memory |
|
|
| Здравейте,нямам почтни никакво понятие от цялата тая работа и затова реших да се посъветвам. Закупих си флашка 16 гб maxell преди 2 седмици,прявя сичко както трябва "safely remove" и прочие. И в един момент я слагам в usb-то и няма помен от това че сам сложил нещо,нито компютъра открива нещо,нито диода на флашката свети. Флашката е закупена от метро,пазя си фактурата,но не ми дадоха гаранционна карта,а на самата кутия на флашката пише че има 1 година гаранция. Някой запознат да каже дали мога да направя нещо сам или дали тази фактура ми върши работа за евентуален ремонт-ако разбира се е възможен(вие ще кажете).Ако може да се оправи дали ще се запази информацията на нея?? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
nobodyshadow Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 23:13 Заглавие: |
|
|
Пробвай и на друг компютър.Ако е пак така отиди до магазина би трябвало да ти я сменят. _________________ Не мога да знам всичко,а и не искам.Тогава би било прекалено лесно и скучно! |
|
|
 |
remote Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 23:26 Заглавие: |
|
|
| nobodyshadow написа: | | Пробвай и на друг компютър. |
Пробвах я на сд-то в колата пише NO DEVICE .Незнам явно наистина е изгоряла,дано я сменят,че дадох 55 лв. и за 2 седмици се съсипа кофтито че имах много снимки и фаилове-бях накачил сичко да за си преинсталирам компа някой да е ходил и да знае при такав случай дали в магазина я подменят с нова  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 19, 2009 23:55 Заглавие: |
|
|
А къде си е я включвал тази флашка? Има възможност на някои от компютрите, които си я включвал да са било обърнато захранването на USB-тата(Затова винаги ги включвам САМО и единствено на тези портове, които са директно запоени за дъното).
А дали ще ти я подменят ... първо ще я минат на диагностика и след това, ако проблема е фабричен, ще ти я сменят, ако ли не у коша. Но не давай големи надежди за подмяна... |
|
|
 |
remote Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 0:04 Заглавие: |
|
|
ами само на личния ми лаптоп,тука сичко е фабрично и няма как нещо да е обърнато..а като немога да залагам големи надежди на подмяна има ли начин сам да я оправя или някъде да я занеса на ремонт  |
|
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 0:08 Заглавие: |
|
|
| Кое по-специално от всичко, което е вътре да оправиш? Тези неща не са направени да се ремонтират. Цената им е прекалено ниска за да им бъде правен какъвто и да е ремонт. ЕДИНСТВЕНО, ако на самата флашка, има ЦЕННА информация, която не трябва да бъде загубена. |
|
|
 |
remote Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 0:22 Заглавие: |
|
|
| и каква цена излиза такъв ремонт,че имам много скъпи снимки там... |
|
|
 |
калина Опитен потребител

Регистриран на: 14 Яну 2008 Мнения: 450 Местожителство: стара загора
|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 8:03 Заглавие: |
|
|
И аз не съм чувала за ремонт на флашпамети. Пък и да има, няма гаранция, че ще ти възстановят това, което е имало на нея.
Аз не разбрах ти как разбираш, че компа не я разпознава. Ако разчиташ само на подразбиране.Опита ли в my computer да потърсиш външно устройство? _________________ Човек се учи, докато живее. |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 8:10 Заглавие: |
|
|
Ако не е включвана на объркан порт, твърде вероятно е да има студена спойка или скъсана пътека на някой от пиновете- тогава ПОДЛЕЖИ на ремонт, но със сигурност ОТПАДА гаранцията /ще бъде видимо отваряна /
Хубаво е да напишеш от къде си. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
remote Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 20, 2009 11:43 Заглавие: |
|
|
Естествено че влизах в my computer няма нищо там,както казах по горе диода на самата флашка не свети,носих я в сд-то на колата - пише No Device(демек няма никакви признаци за живот)
П.С. От гр.Сливница съм - на 30 км от София -не ми е проблем да отскоча до там,на 15 мин. път ми е,ако някъде извършват подобен ремонт,знам че има токова нещо,но чак във Варна,та някой ако знае къде ги ремонтират в София и каква цена приблизително излиза моля да сподели. |
|
|
 |
|