| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 21, 2009 16:28 Заглавие: Сервизен режим/дъмп за плазма Crown 4212P |
|
|
Търся дъмп и/или вход в сервиз/инициализация за Crown HD4212P.Шаси KDP4212QG rev0.0,SDA5550M,W39L040A - 2 броя.
Захр.кабел и букса са "църкали" не са контактували добре и ТВ-то се е ошашкало.При вкл. се появява малък бял правоъгълник (на номер канал например) и светодиода свети в оранжево.Никакви др. бутони не действат. За момент се видя менюто, но......Интернет и др. форуми не ми помогнаха, макар, че видях подобни теми и проблеми за това ТВ.Мисля ,че софта във флаша се е омазал и искам да го презапиша.Моля за помощ . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 21, 2009 20:43 Заглавие: Re: Сервизен режим/дъмп за плазма Crown 4212P |
|
|
| Expressel написа: | | Търся дъмп и/или вход в сервиз | За да се влезе в серв. режим се натиска бързо бут. CALL на ДУ. 5 пъти докато се появи надпис VERSION xxxx и след това бързо се натиска бут.MENU, но при положение, че бутоните не действат а не си писал дали си пробвал с нова EEPROM и дали има такава мисля, че трудно може да ти се даде някакъв по точен съвет. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 9:04 Заглавие: |
|
|
| С нова памет не съм пробвал, защото не намирам дъмп за флаша.Единственият бин е 4 КБ , който намерих, а все пак флаша е 4 МБ - поправете ме ако бъркам.Потребителското меню се вижда за секунда при натискане на бутон МЕНЮ от ДУ или от панела на ТВ-то след което нито един бутон не действа и белият правоъгълник без надписи остава в горният ляв ъгъл.В сервизен режим не успях да вляза по посоченият начин. |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 9:38 Заглавие: |
|
|
Ами пробвай с това което си намерил защото проблема ти е точно там а не във флаша. _________________ Skype: r_va4ev |
|
|
 |
ggg3 Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 9:43 Заглавие: |
|
|
| Имах предвид, да се пробва с празна EEPROM а не флаш памет. На платката тя е отбелязана като N406 (24C16), но в отделни модификации на тв. не е монтирана. |
|
|
 |
rumen va4ev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 10:01 Заглавие: |
|
|
Да презапише с това което е намерил N502. Проблема му е там. _________________ Skype: r_va4ev |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 12:18 Заглавие: |
|
|
Благодаря колеги, проблема беше в N502- 24LC32 точно 4 Кб. Явно не съм го видял и/или съм се подлъгал по софта за флашовете.Още веднъж Благодаря, закривам темата.  |
|
|
 |
|