| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
marin_bonchev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 8:22 Заглавие: Sharp 14D-SC-тунер. |
|
|
Здравейте,телевизора е Sharp 14D-SC. Процесор X2321CEN1, Памет CAT 93C46P, Видео TDA8362, TDA8395, TDA4661, TDA7056.
С какъв тунер да заменя Хипербанд VTSH6HD02-който по схемата е на 9 волта. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 8:38 Заглавие: |
|
|
| Дали може да работи обикновен хипербанд ако му докарам на +В-12 волта-както и на колекторите на бандовите транзистори?-вижте схемата. |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 9:31 Заглавие: |
|
|
He e необходимо да променяте схемата .Монтирайте 12V тунер и може би ще останете изненадан , че TV-то ще заработи нормално. Пробвайте с пробен тунер за който сте сигурен ,че работи нормално.
Ако желаете променете захранването и ще разберете дали е необходимо.Мисля ,че разликата няма да бъде голяма , ако има такава. _________________ LZ4XH |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 17:54 Заглавие: |
|
|
| Наистина заработи,но имаше малко разминаване в говора. Мръднах малко Т205 ама не стана. Свалих я и свалих кондензатора,но докато го свалях той взе че се счупи та не можах да измеря стойността.По означение ако правилно съм разчел би трябвало да бъде 62 pF-/означението е син.кафяв,син/.Не намерих 62 pF и сложих 68pF. Но нещата не са добре. Дали бъркам със стойността - какво ще ме посъветвате? |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Юли 22, 2009 18:15 Заглавие: |
|
|
Върни стария тунер, възстабнови нещата както са били и едва тогава слагай нов. Не всички 12V работят добре при по-ниско. Ако нещо мести не свързвай извода за AFT на тунера. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
Dimow Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 23, 2009 10:29 Заглавие: |
|
|
Много съжалявам ,голяма беля се получи. Май,трябваше първо да попитам защо е необходимо да се сменя тунера но предположих , че е дефектен .Сега няма смисъл да ви питам как е работило TV-то преди интервенцията ,защото няма откъде да знаете.Трябваше да уточним и дали е с двата звукови стандарта.
Kондензаторчето е в този порядък,който сте сложили,а дали е точно,ще разберете ако TV-то спира точно на програмите,без да се налага много да пренастройвате филтъра Т205.
Проблема с разминаване на звука може да идва и от SAW филтъра -SF201.
Тунера (тоя който монтирате) пробвайте на друг изправен TV.Tова е необходимо защото и тук за съжаление има "ментета". _________________ LZ4XH |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 23, 2009 13:11 Заглавие: |
|
|
| Е вината си е моя защото не ми се случва за първи път да имам проблеми с AFC бобинка и въпреки това не бях достатъчно внимателен и счупих кондензатора без да го замеря. Телевизорът е на двата стандарта BG и DK. По принцип даде кристален образ с новият тунер ,но звука беше отместен от видеото и затова се насочих към AFC бобинката. За съжаление сега /след подмяната на кондензатора/ образа е много лош и на снежинки,а звука шуми силно.Заявих точен кондензатор 62 пико /мисля че толкова трябва да е/ и като го получа ще опитам отново. |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 23, 2009 17:01 Заглавие: |
|
|
Точен неточен гледай като го сложиш и връткаш бобината да не щракне феритчето вътре. Според мен от AFC не би трябвало да ти е изместен звука.По принцип от къде тръгва ремонта като причина имам в предвид :Ако със стария е работил добре и замяната на тунера е за да лови хипербанда то проблема може и да е в "новия" тунер.Не пишеш какъв е ? Сега 99% от тунерите са жив компромис На такъв телевизор съм слагал 12 волтов GDC но от по-стария материал не съм имал нужда нищо да коригирам.  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 8:04 Заглавие: |
|
|
То кьорав карти не играе. Дойде кондензаторчето и го монтирах, а резултата същия. Когато реших вече да връщам стария тунер гледам един фусов резистор стои откачен.То нали мислех да закача тунера на 12 волта и това там. Сега вече всичко си дойде на място.
Благодаря за помоща. |
|
|
 |
|