Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

с какво се разпоява чипа от клипчето ?
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
peteff
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 19:49    Заглавие: с какво се разпоява чипа от клипчето ? Отговорете с цитат

здравейте това ми е първия пост , надявам се да не съм нарушил някое правило . та интересува ме с какъв уред се разпоява чипа от клипчето
как се води този уред и някой има ли идея от къде мога да си закупя такъв
по принцип ме интересува защото искам да се науча да свалям чипове от еку-та на автомобили и на тяхно място да запоя нов с цел чип тунинг . можете ли да ми кажете какво ще ми е необходимо за свалянето на чипа без да се повреди той или платката на еку-то.и изобщо техники за безболезнено сваляне на чипове от платки.за запояването ми е горе долу ясно .занимавал съм се преди години любителски с електроника но приемам съвети от всякакъв тип.ще ми трябва ли някоя по скъпа станция да речем?предполагам и някаква помпа за изсмукване на припоя при демонтажа на чипа.гледам в петров електроника има някаква от 50 кинта и се чудя кое и е по специфичното че е толкова скъпа на фона на другите от 5-10 лева .та предложете модели от някой е-магазин.интересува ме и запояването с горещ въздух - що е то и каква е разликата от обикновенното запояване на елементи.благодаря предварително
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 20:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Оправи си линка ,нищо не отваря ,тези неща се придобиват с време и практика ,тренирай на скапани платки ,духалка ще ти трябва задължително .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
pilgrim
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: wild,wild world

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 20:09    Заглавие: Отговорете с цитат

Образ, оправи си линка, че само голи млечни жлези се виждат... Evil or Very Mad
Върнете се в началото
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 21:24    Заглавие: Отговорете с цитат

Докато достигнеш ниво да разпояваш и запояваш с топъл въздух микропроцесори и каквото и да било друго ще мине доста време ...
В противен случай рискуваш МНОГО! Както е казал колегата намери стари платки и се упражнявай. Купи си качествена станция с топъл въздух, която да поддържа достатъчно накрайници и да има читаво регулиране на температура и силата на въздушния поток.
Има такива, които всичко е вградено в самата дръжка(без управлението). Т.е по удобни са и по-компактни.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
peteff
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 22:13    Заглавие: Отговорете с цитат

мерси за отговорите .линка още не е активен , одеве качих клипчето ... пише че чака модерация.утре предполагам ще се появи . та на клипчето става дума за разпояване на една интеграла ... от страната на крачетата човека нахлузва някакъв накрайник ... като игла от спринцовка ...явно е накрайник за поялник . та хем топи хем изсмуква тинола . чакам още съвети . това с топлия въздух как става точно ? четох няколко теми преди малко и доколкото разбрах този инструмент е на Weller някаква станция за разпояване . някой знае ли от къде мога да си закупя такава ?
Върнете се в началото
stefp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 22:25    Заглавие: Отговорете с цитат

http://www.youtube.com/watch?v=5Ys2F5QfkOY&feature=related
http://www.youtube.com/watch?v=AxYhF6Ab2CU&feature=related
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 22:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Като "не е активен" го разкарвам.Като стане "активен" и си сигурен в това-ще си го добавиш.Има си бутон ЕDIT за целта Idea
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
peteff
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 24, 2009 23:04    Заглавие: Отговорете с цитат

с топлия въздух не се ли прецаква чипа ?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Юли 25, 2009 0:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами да Ти кажа за супер скромния ми опит на фона на повечето предполагам.. Не се прецаква Smile Сумати и видеокарти на лаптопи и чипсети сме "духвали".. Работят си Smile
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Съб Юли 25, 2009 0:13    Заглавие: Отговорете с цитат

А щом според теб се поврежда, защо се произвеждат и продават станции с горещ въздух? Ако всичко се прави с правилната температура и не прегрява елемента няма проблем.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети