|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Май 26, 2009 17:38 Заглавие: |
|
|
Да, видях, даже разгледах сайта. Просто ми стана интересно.
Оттук нататък само по темата и по въпроса: Ако батерията се сложи на лаптопа, при пускане същия святка за около 3-5 секунди и се изключва. Без батерия работи нормално. Самата батерия никъде не вади напрежение по пластините. В случая не говоря за изхабени елементи или замяната им.
А, да, пропуснах да спомена- индикатора за батерия примигва няколко пъти, когато е сложена батерията. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Сря Юни 10, 2009 16:55 Заглавие: |
|
|
Цената е супер, само това ме притесни
| Цитат: | | Състояние: Нова, 3 месеца гаранция |
_________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
|
|
 |
ivan76 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Юли 26, 2009 22:12 Заглавие: |
|
|
| Явно темата предизвика голям интерес,но за съжаление не получих отговор на въпроса ми.За уточнение батерията е с 6 елемента и както писах всички са абсолютно еднакво заредени -мерени един по един,както на напрежение така и на ток-проблема определено не е в тях,а в електрониката на батерията.Благодаря на всички отзовали се |
|
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Юли 27, 2009 18:07 Заглавие: |
|
|
Ако искаш пробваи да направиш пълен цикал на елементите,по този начин ми тръгна една за HP,имам е темата преди около2 месеца където коментирах този въпрос.
п.с.Откачваш само електрониката и батериите свързваш + и - към регулирам изправител и основно трябва да се внимава при работа с тях. Тези батерии не търпят презаряд и това трябва да се следи стриктно. Иначе се зарежда по схемата CC-CV (constant current, constant voltage) T.e в началото се пуска константен ток събобразен с капацитета на батерията. Примерно ако елемента е 2000mAh, не бива да се зарежда с повече от 2А (1C), а най добре не повече от 0.5C (в този случай 1А). След като батерията стигне напрежение 4.2V, се преминава в режим на константно напрежение, т.е подържат се 4.2V върху батерията, а зарядния ток намалява постепено и когат спадне под определена стойност се смята че батерията е заредена и заряда спира. По време на цикъла на заряд се следи температурата на батрията и ако надвиши определена стойност (обик. 50 градуса) заряда се прекратява. |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|