| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 21:10 Заглавие: |
|
|
| За запояване на TSSOP ползвам течен флюс за СМД монтажи и най дебелата човка на Weller-а ,обилно флюс и малко тинол на човката -минаваш реда и става като спойка вълна ,има и доста филмчета в Youtube на тази тема ,ако флюса е достатъчно няма да се заливат по 2 и повече крачета ,по този метод се монтират и 216 пинови процесори ,може да потренираш със стари платки ,но за това малко чипче -не виждам смисъл ! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
tropper Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:03 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | ... Сега ще видя Благоевград как ще реагират "правилно" и май ще минем при тях. ... |
Те са в отпуска две седмици от 1-ви. _________________ Тодор Симеонов.
Захранващи решения за LAN мрежи. |
|
|
 |
izzo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:07 Заглавие: |
|
|
Благодаря на всички за препоръките! Явно няма да е лесно, но аз съм упорит и ще дерзая Вече изпратих експресна поръчка до Селектра .. проблема е ако ми отговорят, че платката ще стане след месец или изобщо не ми отговорят и аз да си чакам ли чакам ..
Тогава трябва да мисля някаква алтернатива ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:12 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | проблема е ако ми отговорят, че платката ще стане след месец или изобщо не ми отговорят и аз да си чакам ли чакам .. |
Ползвай телефона! Не мога да кажа за тях конкретно, но по принцип ако искаш нещо да стане в обозримо време, само на email не може да се разчита  _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:18 Заглавие: |
|
|
| izzo написа: | | ... до Селектра .. проблема е ако ми отговорят. ... |
За съжаление те нямат този навик , т.е. никога не отговарят , освен ако нямат проблем с файла който си им пратил , или ако си задал конкретен въпрос . Работя и с тях от около 6г. , стилът им не се е променил .
Обади им се !
ПП Изпълняват срок 3 дни , да-а-а , може би не на всички ...
Последната промяна е направена от milmar на Вто Юли 28, 2009 22:20; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |
izzo Нов потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:19 Заглавие: |
|
|
Прав си .. ще се обадя утре А ти да ми препоръчаш някоя друга фирма .. |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:21 Заглавие: |
|
|
Утре сутринта в Селектра празнят ваните. Спести пари от телефон.
Аз съм пропуснал да правя експресна поръчка до дадения етап от живота си. Цитирах тарифата...
За Благоевград. Пратил съм агент, който ме убеждаваше преди време, че бил сол ташак с тях. Да видим...
Ботевград. ОКТО 7 опитай. В началото (преди 15 години) мислех да се връзвам с тях, ама нещо изискванията им тогава ми се сториха странни и така си умря. А и платките им изглеждаха някак мърялво. За тогава говоря. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума.
Последната промяна е направена от Vaklin на Вто Юли 28, 2009 22:26; мнението е било променяно общо 2 пъти |
|
|
 |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:24 Заглавие: |
|
|
| izzo написа: | | .... да ми препоръчаш някоя друга фирма .. |
СЕТ - Русе , но цените са други , и качеството естествено . Това е като информация , за една платка не си струва
Микрон20 - София , Ботевград , Благоевград , не зная други .
От последните съм работил само с Микрон 20 , платките им биват +/- , за другите не зная ... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:38 Заглавие: |
|
|
Всички чипове, освен 232-то, можеш да ги намериш в DIP корпуси. 232-то можеш да го вземеш в PLCC32. Има преходници (за програматорите примерно) от PLCC32 към 600mils DIP32.
Взимаш една прототипна платка с дупки и лепиш.
Грозно е, ама нали е прототип за дипломна работа... _________________ Тодор Симеонов.
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:39 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | СЕТ - Русе , но цените са други , и качеството естествено . Това е като информация , за една платка не си струва
|
На Пловдивския панаир говорих с техния представител и той категорично каза, че не се занимават с дребно серийно производство и прототипи. Единствено взимат поръчки за много бройки (сега не помня точно колко бяха ама мисля беше нещо от сорта на 1000+) . Така, че СЕТ изпадат от класацията ако не ме е излъгал този нещо. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
|