Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Сложен платкаджийски проблем.

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 16:14    Заглавие: Сложен платкаджийски проблем. Отговорете с цитат

Селектра почивали. За почивката на "оня свят" е ясно, ама здраве да е.
Втори проблем. Платката е 20 на 40 милиметра. Като се сложат и шаблоните и отиде на 20 кинта (без куриера) + 20 и горница броя платки за спомен. Щото на мен ми трябват 2. Като подхвърлих варианта да ме внедрят към някоя друга поръчка (20 на 40 милиметра на шаблона винаги ще се намери свободно), ма резнаха като остър апендикс. Ама учтиво иначе, с финес. Ама клиентите, ама как, ама избягвали, ама въздух дишали... Мъка!

Та на въпроса. Има ли някой с верна платкаджийница да ме втъкнат за няколко дни с 2-3 бройки, па и ще черпим покрай плащането? Аз и 30 кинта за почерпка мога да дам, ама да ме е накефил човекът. Като ми апат джуки, мноо се "депресирам" и ставам пинтия.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 16:37    Заглавие: Отговорете с цитат

Нещо много те режат от платкаджийниците ... требе да смениш подхода Very Happy
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 16:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Оф.... те едва ли са вечни. Желанията ми са перверзни според техните виждания. За момента мога да си позволя да задържа подхода, а те да трупат негативи от липсата на гъвкавост. Принципно, имам едно две аверчета, които мога да ги помоля да помогнат. Понеже са пичове и съм им правил много услуги, защото обичам да съм в услуга на хората, могат да поръчат 30 платки и да ми пратят 2. Останалите ще си ги имат за спомен, а аз ще се чувствам задължен и далаверата ще им е в пъти повече от 20'те кинта, които са похарчили.

Сега и обратната страна на монетата. Хрумва ми някоя дивотия. 90% бях сигурен, че ще ме отрежат за конкретното искане. Ще обясня и защо. Аз платката съм я правил примерно на Игъл. Друг е правил нещо си на Протел. За да стане това което искам ще трябва да се направят файловете за фотоплотера и бормашината от едната и от другата платка. Да се дадат виртуални координатни системи за двете платки и да се пуснат двата файла последователно. Иска се да знаеш какво правиш. Ако е за първи път, ще иде половин ден и поне два съсипани шаблона. Аз лично в такъв случай рискувам и се научавам. После тихичко си избивам "преразхода" като поемам всякакви странни поръчки. Обаче ... тук работата е друга. Семейства хранят. И т.н.

Писаниите ми ги четат огромно количество хора. Правен е експеримент за да се уточни рейтинга и е висок. Значи, хубаво е да се действа превантивно, за да се избегне изливането на писмени становища в публичното пространство. Ще се научат. Wink
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

off// Ваклине, ти си /някак си/ успешния хибрид, между злия и добрия гений! Wink . Често ти се възхищавам! Wink . Предприемчив си и не се предаваш лесно!... По- различен си и на моменти си интересен!
Много наистина!
С най- добри чувства! Wink
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:12    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря!
Нали знаеш Северозападния начин да се отървеш от полицай на пътя?
Пробваш го така, иначе, на една страна, в поза партер и се се дърпа. Викаш, ебал съм го... Пиши! И почва наивникът да пише. Пише си той наказателното постановление, плюнчи химикала, чеше се къде го сърби и къде не чак толкова и накрая поднася за подпис.

Смело пишеш в забележки "САКАА МИ ПАРЕ!!!" и се подписваш. Хем си го подписал и вече е късно за свидетели, хем ги обвиняваш директно в корупция и сега "К'во прайме?".

А за добрината и лошотията. Обичам играчките. Различни. Понеже хората са различни е хубаво да ги шаблонизираш. Подход в психологията. Индивидът е вреден сам по себе си, защото е възможно да има отклонения от нормата за "разбиране на същността на произтичащите процеси". Ако съответният индивид е ценен (чети, подлежи на последваща употреба за някакви цели) то се анализира преди шаблонизирането, за да се провери дали ще го повредим и, съответно, прецакаме за следващите задачи. Изградил съм обаче строен критерий кои са доказано безполезни. Тези с почиването, социален статус в обществото по колата и "колко имал" и т.н. Живее се за кеф, а пари и след нас ще има. В такива моменти мога да поискам твърде странни неща с гарантиран отказ. Веднага се формира едно особено чувство у отказалия, подобно на вина. Едно е просто да направиш на някой добро, и съвсем друго, да си зададеш хиляда пъти въпроса "И защо така направих?". Особено пък да си задаваш въпрос "Защо" и да говориш с отрицания е пагубно за теб самия. Останалите ги боли шмайзера, естество.

Темата е много дълга и изключително интересна, за тези които могат да я издеянат без да се замислят, че това отсреща май все пак е нещо човек. Уменията се придобиват с години усърдни тренировки.

Абе, сложно е, ама става. Примерно да докараш фантастична безмислица до вече решен факт за който четеш в пресата и келеметора се надпреварва да казва, че е бил пророк със задна дата и е знаел и то така си е и т.н.

Разгледайте по работните си места. Почти винаги има поне един, който казва пожеланията си като реални факти. В достатъчен обем схемата сработва. Въпросът е да има система и цел, а хаосът в желанията и пожеланията да остави на други.

Стига съм писал, че ш'ма уволнят модераторите.
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

От къде тръгнахме и до къде стигнахме.... Confused
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Юли 28, 2009 22:28    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами, изчерпи се темата и минахме на лаф мохабет.

Карай... Wink
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети