Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

усилвател SONY TA-636 търся чип SI-1360H

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
opti_drive
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sevlievo

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 13:28    Заглавие: усилвател SONY TA-636 търся чип SI-1360H Отговорете с цитат

Стъпалото има два такива чипа SI-1360H,но единият е думнал.Опитах се да потърся нещо за него в интернет но не открих нищо(освен негова снимка) Confused . Реших да отворя чипа(той е хибрид) крайните транзистори и 2 малки smd транзисторчета бяха думнали.До тук добре смених ги като за крайни сложих BD243C+BD244C, стъпалото заработи без проблем и тъкмо да се изкефя че е готово няма след 5 минути пак думна. Така 2 пъти го правих вторият път сложих по мощни транзистори 2SD718+2SB688- същата работа пак поработи и думна. Въпросът ми е мога ли да сложа някое STK като заместител, или поне някой ако има схемата на тази интеграла SI-1360H. Стъпалото е модел от 80-те и може би за това не може да се открие същата но моля ви някой ако може да ми даде някаква идея ще съм му безкрайно благодарен!

Благодаря на всички предварително!
G_ANEV
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 17:03    Заглавие: усилвател Отговорете с цитат

Най напред провери дали го няма при Наско Колев .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
gakal
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Пловдив

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Има един кит :
http://www.hobbykit.dir.bg/hobbyb/h1560.html
който е много удобен за рационализации, стига напреженията и конструкцията да го позволява.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
ELP
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Юли 29, 2009 20:44    Заглавие: Отговорете с цитат

Няма да изкара същата мощност като здравия канал ,мосфетите имат по-лоша използваемост на захранването заради по-голямото напрежение за управление в гейтовете .
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
bodan
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Лом

МнениеПуснато на: Чет Юли 30, 2009 9:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Имам два хибрида SI-1020H
но дали са взаимозаменяеми Sad
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
opti_drive
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Sevlievo

МнениеПуснато на: Чет Юли 30, 2009 10:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз това за TDA-то си го мислех, обаче нещо не ми се искаше,защото съм си правил доста такива и работи най-добре на напрежение не по-високо от +-30V, a при напрежение каквото е в случая +-45 волта изкарва 100W с 10%THD както се вижда са го написали и на китчето. Имам тук една уредба SONY разпарчотена- стъпалото и е с STK405-120 2x80W поиздялках малко платката да остане само усилватела Very Happy и отивам да го байпасвам в другия. Поне е стерео STK то ще заместя и двете SI1360H. Надявам се да не звучи по скапано от преди. След това ще ви пиша какво е станало.

Благодаря на всички!
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Купувам / Продавам / Заменям - Buy / sell / trade Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети