|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 16:15 Заглавие: |
|
|
Мармоте какво значи 25-45 лв -диагностика.Значи нося си лаптопа аз и след време отивам да го взема и техника ми казва -"Ами не мога да го оправя-дай 30 кинта за диагностика"Ами ще го убия с лопатата.Ами то май по добре стана само да правим диагностики,а ремонтите да ги правят глупаците. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
pamporov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 16:45 Заглавие: |
|
|
А-а, бай Тишане, диагностика не е - "не мога да го оправя", диагностика е - "това и това е изгоряло, ще струва толкова и толкова ремонта, ако искаш - да го почвам, ако ли не - дай ми парите за труда до тук (някакъв процент от общата сума за труд на изделието по ценоразписа, при мен е 60%) и чао". А може и да греша, нека и други споделят, макар че да взема пари само за диагностика си е 6-ица от тотото...  |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 16:50 Заглавие: |
|
|
Жоро това ясно.Така е -и при мен е така .Но тук се вижда,че човека не може да определи какъв е проблема и да оправи техниката при което не би било коректно да се вземат пари за диагностика или както и да го наречеш.
Извинявам се,че оспамих темата на човека. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 16:51 Заглавие: |
|
|
Не ти е вярна логиката.Лаптопите се ремонтират трудно от гледна точка на липсата на резервни части и документация.Отнемат много време за разглабяне,това не е телевизор.Отнемат много време за ремонт,понякога дни.Вместо да трепеш с лопатата,се замисли,че в случая рискуваш/залагаш 30 'загубени' лева,срещу вероятността продукта да бъде отремонтиран.Като не ти харесва,ходи си купи дъно.Тогава никой няма да ти вземе пари за диагностика.Щото ти го продава с 300% надценка.Така и не разбрах какъв ти е проблема.Всеки си определя сам ценовата политика.Започни да ремонтираш преносими компютри,тогава ще забогатееш от диагностики.Гаранция  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 16:56 Заглавие: |
|
|
Мармоте говорим за конкретния случей.Друг е въпроса ако клиента не иска да дава пари,а ти можеш да го оправиш.Ти може иа да се ровиш и два дена и да не разбереш де е проблема и дигаш ръце и казваш "дай 40лв-аз съм до тука" Нито ти си натрупал опит с дефекта,ни клиента ще се върне при теб ,щото някъде друг ще го направи за 40Х3,но ще го направи-и клиента ще отиде при него после.
Щото по добре да вземеш 3 пъти по 80 кинта,отколкото 1 път 40.Проста математика. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и.
Последната промяна е направена от bai_tishan на Чет Юли 30, 2009 17:00; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 16:56 Заглавие: |
|
|
Ами като има кой да ги дава (парите), ще има и кой да взема, аз никога не бих взел пари за - "не знам какво му е". Па не бих и дал...  |
|
|
 |
Ilian359 Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 16:57 Заглавие: |
|
|
Да добавя към въпроса на Goofy: в официалните сервизи (тип Стемо) взимат около 40 лева, за да кажат, че "дъното е изгоряло". Често лаптопът не се разглобява, а опит за ремонт на дъното изобщо не се прави. Изхождат от логиката, че в лаптопа няма други платки освен дъното. Така се е случвало в един от "официалните сервизи" да продадат на мой приятел дъно, като при смяната му проблемът остана - оказа се, че процесорът е изгорял.
Аналогично в един от сервизите на Toshiba заключават, че дефекти в картината се дължат на матрицата и оферират на клиента нов дисплей. При смяната се оказва, че проблемът е от видеокартата, но никой не се е сетил поне да закачи един монитор към лаптопа срещу 40-те лева, които човекът е платил за "диагностика". _________________ https://LaptopBG.com
https://LaptopDisplay.eu |
|
|
 |

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 17:02 Заглавие: |
|
|
| Така е в големите сервизи, магазини и т.н., всеки се крие зад общата (без)отговорност. Но това е друга тема, оспамихме на момчето питането, ама карай. |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 17:13 Заглавие: |
|
|
Извинявай Бай Тишане,не съм разбрал.За конкретния случай си прав.Ако говорим по принцип,след десетина 'диагностики' без краен резултат,просто няма да имаш клиенти и ще ти излезе име.
Нека си вземе парите човека,и без това е от бранша.А така или иначе очевидно не са му практика такива ремонти,тъй че няма какво да загуби  _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 17:38 Заглавие: |
|
|
Темата я отцепвам и я местя.Въпроса е доста спорен и деликатен и в повечето случаи е според зависи.
От една страна никой няма желание да работи за без пари и накрая като му кажеш на клиента ТХО или процесор той просто да си го вземе,щото не му се дават толкоз пари.А за теб да остане един пропилян следобед.
От друга страна-преди няколко дни идва една Nokia от виден регионален майстор.Която пак така беше диагностицирана "за ТХО".И взети пари за диагностиката,разбира се.Като се замисля май ТХОто беше единственото здраво нещо в нея,като голяма част от повредите бяха в следствие "майстерската" намеса. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|