| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 13:05 Заглавие: |
|
|
Последен вариант-то така или иначе кучето е умряло.Тъй като на всеки порт на проца има вътрешен защитен ценеров диод,който в случея е пробил.Откачаш пина (да е свободен ) и от ТЕС-а го чукваш за момент с 12-15волта.Ако си късметлия може да прогориш диода .След всяко чукване мери съпротивлението.Ако скочи закачай пина да видим.Има процен макар и минимален да пропише. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Expressel Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 13:10 Заглавие: |
|
|
| след пробите с транзистора към 5те волта съпротивлението се повиши на 4 мегаома но въпреки това не иска да работи. |
|
|
 |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 13:15 Заглавие: |
|
|
Значи не прави горенаписаното. _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 13:20 Заглавие: re: |
|
|
Сега остава и процесора да не грее много . Входния транзистор е заминал. Въпроса е да не се вдигне консумацията на процесора и да не почне да пече. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 13:23 Заглавие: |
|
|
| Не съм го пробвал с 12-15волта но и с 5 волта се получи същият ефект. Процесора не грее. |
|
|
 |
Todorov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 13:45 Заглавие: re: |
|
|
| bai_tishan-е, обикновенно съпротивлението на това краче показва като диод. Аз бих изпробвал твоята теория, но вече е късно. Това на други процесори изпробвал ли си го ? Например на входа на инфрачервения приемник ? (При подобен проблем.) Аз също имам информация за защита с диоди в процесорите, както и в други интеграли. |
|
|
 |
digital Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 14:17 Заглавие: |
|
|
| Хвани осцилоскопа и виж дали идват импулсите до краката на проца. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 15:17 Заглавие: |
|
|
| Импулси има, процесора е умрял. Вече го затворих и реших, че ще се гледа така (работи с булсат приемник). Телевизора е лично мой от вилата и при последната буря ми порази сателитния приемник, модема на БТК и тв-то. Другите ги оправих но тоз ми се опъна. Ако намеря от някъде евтин процесор впоследствие ще го сменям. |
|
|
 |
|