Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Нямат срам от никой
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 11:06    Заглавие: Отговорете с цитат

vladi46 написа:
Аз задавам въпроса колко пари, имоти, вещи са необходими, за да живеем нормално и да бъдем щастливи?

Историята и философията са дали отговор на този въпрос много отдавна и той е прост и ясен-"малко повече отколкото имаме в момента".И общовалиден за едно 99% от човечеството-без значение-черни,бели,банкер от Уолстрийт или негър-просяк от Сомалия...
Просто така е устроен човека.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
RM
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 16:00    Заглавие: Отговорете с цитат

През 2008 този автомобил беше създаден по поръчка за рекламна компания на фирма за нископрофилни гуми ..... уж прототип ??? (10 000 000 $)
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 16:03    Заглавие: Отговорете с цитат

имАли-дАли...
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 17:43    Заглавие: Отговорете с цитат

vladi46, стремежът към материално богатство, е частен случай на стремежа към съвършенство!- не мислиш ли?!... Изключвам нашенските / и не само/ парвенюта, чийто "стремежи" са всеизвестни. Те са друг частен случай!... Wink
Върнете се в началото
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 19:32    Заглавие: Отговорете с цитат

Не ми е много ясно какво искаш да кажеш.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 21:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Ти си човек с въображение /разчитах на това, когато те попитах/... Wink ... Нали си говорим... Аман от работа Laughing ...
Душевното богатство не е право- пропорционално на липсата на финикийски знаци! Никак даже! Душевно- богатия човек може да е /и/ с впечатляващи финансови средства. По правило е така! Да оставим нашата "мила" действителност. Ние сме си още млада демокрация и не определяме правилата. Ние следваме част от тези правила, но "ценностите" ни са малко пообъркани...

Поставям /ти/ следния въпрос: ако аз съм беден, примирен, леееко мързелив, нестремящ се към умножаване на авоарите си, и въпреки всичко съм решил, че съм "душевно богат"- щото май няма с какво друго да се гордея... Е, хубаво!- аз съм този, който ходи на опера, на театър, на изложби ... чета много, радвам се на живота и какво ли не още...
Представи си и друг човек, който е успял, освен казаното по- горе да си докара и добра банкова сметка- с много труд и ум в главата си, разбира се... Та, този човек ли би бил по- полезен на другите, или аз...
Ако той реши да помогне дори на един /бедняк примерно/, а аз не мога, въпреки "благородното" ми желание да го направя, но финансовата ми невъзможност ме спира... Е, кой е по- съвършения?! И защо да се самоограничаваме с псевдоидеалистични фрази от рода на: "ами, не се стремете към материалното- то покварява...". Все пак сме в 21- ия!...

Сигурно ме разбираш!... А, може и да греша в разсъжденията си!
...Е, нали си говорим само... Wink
Върнете се в началото
ivankrivodol
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

helios написа:
...друг човек, който е успял, освен казаното по- горе да си докара и добра банкова сметка- с много труд и ум в главата си, разбира се...

И разбира се тоя добродетелен човек спазва и всички закони и правилници...

Последната промяна е направена от ivankrivodol на Пет Юли 31, 2009 21:46; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
valentin subashov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Враца

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 21:45    Заглавие: Отговорете с цитат

На мен тоя автомобил много ми прилича отпред на гризач.Прекалено е грозен.Дори и да имах парите не бих ги дал точно за тоя "автомобил".
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 23:25    Заглавие: Отговорете с цитат

helios Освен да кажа- право в раната бръкна, за друго не се сещам...
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladi46
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пет Юли 31, 2009 23:29    Заглавие: Отговорете с цитат

Значи доста неща има за изясняване, helios!
И през ум не ми е минавало, че който е зле материално, непременно е духовно богат! Както и обратното. И съвсем не твърдя, че не трябва да се стремим към материални неща и към пари. Просто апелирам за скромност и умереност в исканията и стремежите. А който е духовно богат, той не се хвали с това. Но обратното се среща често-някой непрекъснато да демонстрира материалния си просперитет.
Дали сме в 21 или в 22век, все е тая! Многото пари са развалили доста хора. Станали са дори по-алчни, безсъвестни, безскрупулни и арогантни.
Ето 1пример и от мен:офталмолог от Пловдив е искал да прави операция на пердета на приятелка на моята майка. Този лекар е приятел на нейния син. Може би е способен, не зная. В момента дори строял собствена клиника на края на Пловдив. Скандалното обаче е, че тя има 90% зрение на 1-то око и 100% зрение на другото. Аз бях изумен! Каква операция при такова зрение! Дори искал да я изпрати и за операция на глаукома при друга лекарка при положение, че тя не е много зле с очното налягане. Тоест тук говорим за излишни по всяка вероятност операции, които обаче струват скъпо. Това ако не е злоупотреба, то какво е? Какво душевно богатство ни показват такива хора? Моят отговор беше, че май не се нуждае от никакви операции, но тъй като не съм офталмолог за да разчита на моето компетентно мнение и казах, че мога да я свържа с моите очни лекари в София и те да преценят как трябва да се постъпи в нейния случай. Напълно съм сигурен, че такава злоупотреба от тях не може да се очаква. Доста се отклоних, но смятам че говоря полезни неща за всички, които четат темата. На тема очи съм половин доктор, тъй като аз имам проблеми с очите и тези мои близки лекари са ме научили на доста неща. Тоест те не се стремят да държат пациента в неведение.
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2, 3  Следваща
Страница 2 от 3

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети