Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

на какво разстояние работят безжичните датчици

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Общи приказки - Just talking

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kaloqn1q
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 14:51    Заглавие: на какво разстояние работят безжичните датчици Отговорете с цитат

става въпрос за тези безжични датчици които се слагат на врата и прозорец
ЛИНК
и приемник
ЛИНК
Намерих една българска фирма дистрибутор, тази секретирката не знае, техниците ги нямало..
Това ми се струва ефикасно за аларма на апартамента, ако се отвори вратата ще знаеш че са влезли. Какво разстояние покрива това?
Пише че работи на
Frequency (MHz): 315 and 433.92 or other frequencies according to local requirements.

Последната промяна е направена от kaloqn1q на Съб Авг 01, 2009 16:16; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 15:49    Заглавие: Re: на какво разстояние работят безжичните датчици Отговорете с цитат

Добре дошъл първо!Оправи си линковете... ( или при мен не работят само )
Попринцип повече от 50-70М при пряка видимост и 10-20 през стени неочаквай Confused Ако можеш си пусни кабелче... най-добре ще е . ....
kaloqn1q
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 16:19    Заглавие: Отговорете с цитат

добре заварил!
а може ли да се свърже към GSM да изпраща СМС, така е много малко. Или някаква такава аларма с вграден GSM модул да изпраща СМС при отваряне на врата/прозорец...

да линковете не се бяха копирали както трябва, сега са добре
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 16:26    Заглавие: Отговорете с цитат

http://constructor.bg/shop/product_info.php?cPath=189&products_id=11966&osCsid=60e91ee2d3c931cded2004f724865e17
Eто Ти го решението Smile
п.п. Почти всяка съвременна алармена система се предлага със / без дайлер като ценовата разлика е минимална!А при липса на тел. линия или за по голяма сигорност се дублира с подобен на горния модул или същия.Въпрос на техническа гледна точка.Ако търсиш максимална сигорност няма да я намериш с този тип системи..Аз лично имам няколко модула от по-горе посочените - работят отлично но с един гсм заглушител на 10 метра от тях и си губят действието..
kaloqn1q
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 16:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Това е решение, но на мен ми трябва да е безжично и да е на батерия, такова малко и дискретно. Трябва ми за вилата, в момента няма ток прекаран и това което е безжичното ме устройва идеално, само да е с GSM някакси
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 16:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Е на какво разстояние си от вилата си?Какъв е проблем гсм модула да е на акумулатор+слънчеви клетки?!Само дето трябва да се зарежда от нещо .....
kaloqn1q
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Съб Авг 01, 2009 16:59    Заглавие: Отговорете с цитат

дискретност е проблема, не искам да има кабели даже и от вътрешната страна, не искам да се вижда че има такъв датчик. Датчика ще го скрия някакси във вратата, но кабелите не мога, такава е ситуацията. И може вече приемника като е с GSM да го скрия вътре, но трябва да е безжично. Пише че батерията на датчика на вратата издържа с години и така ми трябва, да не се пипа като го сложа.

Еми разстоянието е някаде 2-3 км.
Exclamation Arrow Коригирал съм ти поста Exclamation Не цитирай цели постове Exclamation

значи това може и да ми свърши работа ако може да се пригоди към 1 такъв безжичен радио датчик с GSM. И в тази кутия с алармата да може да се постави батерия която да я захранва, поне за 1 седмица.
Не е проблем заглушаването, не е точно за кражба целта. Жена ми нещо...
Ако имаш нещо такова или можеш да ми пригодиш, пусни 1 ЛС.
Върнете се в началото
Nimi
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Нед Авг 02, 2009 11:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Относно датчиците и централите ти предлагам да погледнеш серията FW на CROW централи и датчици...

Обхват - през две бетонни плочи хващат без проблем или аз поне съм ги тествал до толкова. Честно при първа възможност ще ги тествам в извънградски условия. Има си и репитери при необходимост. Wink

Нямали някоя барака наблизо в която можеш да скиеш приемната и предавателната техника и да има ток до там? Примерно ако е вилната зона и на 100-200м предполагам ще покрият датчиците. Може и повече да покрият но след тест.
Датчиците които се предлагат са на 868MHz.

Цитат:
FEATURES
 State-of-the-art wireless security system
 Low current Technology