| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Sam63 Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 13:15 Заглавие: Измерване на мощността на дом.електроуреди |
|
|
| Здравейте! Искам да попитам как може да се измери мощността на прахосмукачка(ако изобщо е възможно),защото ми се струва,че не отговаря на посочената мощност,т.е. струва ми се че е отслабнала.Как мога да го проверя в домашни условия с подръчни средства.Ще ви бъда много благодарен,ако ми отговорите! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 13:26 Заглавие: |
|
|
Какво разбираш под: "не отговаря на...". Слабо "дърпа" или... Има ли регулатор на оборотите? Действа ли? Почистил ли си филтрите? Торбичката как е?... Какви измерителни уреди имаш?... Такива неща
...а, и някакъв "странен" шум, от мотора?... |
|
|
 |
ГОГО ТОК Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 13:40 Заглавие: |
|
|
| Първо , почисти прахосмукачката добре , виж и въздухозаборните тръби , по нея трябва да има някъде фирмена марка на която пише ватове ,напрежение , честота и др. С подръчни материали не знам как се измерва мощност , но с ватмер или ампер клещи знам . По моемо най лесният вариянт , ампер клещи и закона на Ом . Силата по напрежението получаваме мощноста . |
|
|
 |
the_bull Опитен потребител

Регистриран на: 31 Май 2007 Мнения: 660 Местожителство: Монтана(Студент в Русе)
|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 13:51 Заглавие: |
|
|
ГОГО ТОК и с ампер-клещи пак може да има сериозна грешка защото в формулата има и cos фи, което ще даде известни разлики.Така става ама само за активни товари. Освен това е препоръчително амперметъра да мери true RMS. Най-добре да се съобразява с написаното на прахосмукачката. _________________ Постулат на Хорнер за петте удара:
"Опитът е право пропорционален на потрошеното оборудване." |
|
|
 |
ГОГО ТОК Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 13:57 Заглавие: |
|
|
| До колко то разбирам , става въпрос за домашни измервания , а не лабораторни . |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 14:02 Заглавие: |
|
|
И, какво да и мери толкова!? Да почисти казаните до тук неща, да погледне колектора, за кръгов огън /не дай си Боже!/, или пък четките да провери и... май няма друго...
пп- особено входния филтър! В него се набиват прахоляци, и понеже става постепенно, започваш да свикваш и с леко променения шум на мотора... и прахото, все повече ти напомня, че имаш и метла в къщи!  |
|
|
 |
radev Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 14:37 Заглавие: |
|
|
И ако горенаписаното не помогне,да я даде на вторични.Новата няма какво да и мери,само я управлява,както и аз правя.  _________________ Платки http://radev1.narod.ru/
0879-555-472 |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 16:54 Заглавие: Re: Измерване на мощността на дом.електроуреди |
|
|
| Sam63 написа: | | Как мога да го проверя в домашни условия с подръчни средства. |
И какви са тия подръчни средства
А)нивелир
Б)шивашки метър
В)дърводелски метър
Г)отвес
Оформи си питането малко по-разбираемо.Тук гадатели няма.И послушай съветите дадени по-горе... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vetre Активен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 18:29 Заглавие: |
|
|
Даже може и без подръчни средства.
Просто я включваш само нея и засичаш по електромера. |
|