| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
monoLAke Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 9:27 Заглавие: Проблем с D-Link DES-1008D Switch. |
|
|
Значи switch-a раздава IP-та, обаче не позволява комуникация помежду им (дава таймаут на пинговете в двете посоки рутер-пц, пц-рутер). Също така аз навремето писах една тема относно един рутер на Дебиан. И в последствие разбрах че това :
eth1: setting full-duplex.
eth1: duplicate address detected!
е било заради 2-та порта които светят постоянно(7 и . Предположих че са изгоряли и просто смених switch-a. Та, въпросът ми е, дали мога да отделя тези 2 порта и да оправя switch-a да работи или да го изхвърлям.
http://img196.imageshack.us/img196/2023/img5394s.jpg |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 15:24 Заглавие: |
|
|
1. Суича, които ползваш е "прост" така, че НЯМА как да раздава IP-та(Layer 3 суичовете могат да правят това ).
2. Засили този суич към коша. |
|
|
 |
monoLAke Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 17:17 Заглавие: |
|
|
1. Грешно се изразих. Имах предвид, че някак суич-а позволява на пцтата да си земат ипта от debian dhcp сървъра ми, обаче не пропуска никакъв трафик.
2. И аз така си мисля, обаче се надявах някой да ме разубеди
Все пак, благодаря  |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 23:14 Заглавие: |
|
|
Кой портове светят постояно?Там да не го е прала светкавица?Вътре би трябвало да изглежда така(Снимката в атача).Без оградените диоди в червеното кръгче ляво горе..Единтсвения ти варянт за да го съживиш евентуално.. е ако се сменят/махнат трансформаторите на съответните неработещи портове.При този модел са 4 двойни за 8 те порта (черните правоъгълни с надпис FPE.....).Но няма гаранция пак :)Много странно какво му е..Имам над 100 такива слуйча и от както са сложени (преди години) не са бутани по каквито и да е било причини.
п.п. ТИ сигорен ли си, че проблема е в него!?Ако не работеше той.. едвали щеше да земе IP, PC то през DHCP...Я вземи пробвай с друг..Какви са ланкартите?D-link понякога не работят коректно с някой китайски марки! _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
monoLAke Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 22:56 Заглавие: |
|
|
Значи, със сигурност проблема е в switcha-а. В момента ползвам един D-Link DES-1005D 4 портов и си ми върши работа прекрасно. А за това че позволява на клиентите, да си вземат IP от DHCP-to, си нямам на идея как така става, а не позволява трафик никакъв в двете посоки... само timeout дава... Странното е че като го включа в линукса, дава тоя проблем с duplicate address detected закачен за eth1(NIC-a който DHCP server-a ползва). Та... казваш че ако махна трансофрматора на 7 и 8 може да проработи? LAN картата на dhcp-to е Realtek RTL8139/810x Family Fast Ethernet NIC.
http://img294.imageshack.us/img294/5907/img5405.jpg --> Switch-a |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 23:15 Заглавие: |
|
|
Едно време( преди 8-9г. ) цените на тия у-ва бяха доста високи а тогава нямаше толкова опит и данни с това как се отразяват бурите на тях и като цяло мрежите..Загубите бяха доста големи за съжаление..Попринцип при изгаряне понякога просто не работят съответните портове.. но понякога се шашка контролера и забива и другите.Там освен трафовете има и пасивни елементи ( кондензатори, резистори) за съответните портове.. Първо махни трафа ако не се оправи пробвай внимателно и да махнеш резисторите които са за съответния траф!Да не ги объркаш Ако и тогава не тръгне..Вече шанса е 0,1% А този който сега работи мисля че е 5 портов, а не 4 !
п.п. Е това пък какво е .... почна ли са икономиите мамка им!RJ45 конекторите ....... не са всичките метални или някой го е бутал ?Даже и единия мосфет го е хванала липсата.. то и самата платка е някак по-странна макар и да е аналогична..Кога е закупен?То и има разлика в последната буква на чипа... _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
|