| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
killboy Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Юли 30, 2009 21:23 Заглавие: Уред за нощно виждане? |
|
|
Та, първо здравейте на всички, попаднах случайно на това:
http://news.cnet.com/8301-17938_105-10287915-1.html
Та се оказа, че тези очила за нощно виждане, са чисто камера, ИЧ диоди и дисплей. Искам да попитам такова устройство "мейд ин мазата" ориентировачно колко би ми излязло като цена на компоненти, какви точно компоненти ще ми трябват и какви ще са най-подходящите в случая? Идеята е да се използва на не повече от 30-40м. Благодаря предварително на всички отзовали се.
едит: Комбинацията телефон с камера + много силен ИЧ прожектор ще свърши ли работа? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 1:26 Заглавие: |
|
|
Такива прибори открай време има на бронираните коли. Преди няколко години военните разпродаваха какво ли не. Сега как е, не зная. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
ikarlo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Юли 31, 2009 8:33 Заглавие: |
|
|
| В HIT съм виждал да продават "командоски" комплекти за деца. Хич не са евтини, което ме навежда на мисълта, че очилата им за нощно виждане може би са истински. Моят внук е още малък, та затова не съм проявявал по-голям интерес, но картинките по кутията показват как очилата се ползват на тъмно. Има и "шпионски" комплекти със "скрити" камери с дистанционен монитор. |
|
|
 |
killboy Нов потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 01, 2009 14:15 Заглавие: |
|
|
| Всъщност за сега ще ми трябва доста мощен ИЧ прожектор, някакви идеи и предложения? |
|
|
 |
killboy Нов потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 18:40 Заглавие: |
|
|
| Последен въпрос, каква мощност на ИЧ прожектор ще ми трява за да "осветява" на 25-30м? 30W ще ми свършат ли работа? |
|
|
 |
emil74 Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 19:50 Заглавие: |
|
|
Можеш да намериш спецификациите там, откъдето го купуваш. Обикновено дават на какво разстояние и под какъв ъгъл осветява.
Би трябвало да стигнат(при условие, че са поставени подходящи диоди, по подходящ начин), но 30-40 метра е множко, струва ми се...
Виж за сравнение:
http://www.sectron.com/products/cctv/70
Май този е твоят: CNB MIR1000(ама за цената...) |
|
|
 |
killboy Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 15:26 Заглавие: |
|
|