Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV panasonic TX-25S1S EURO-2L на моменти трепка хоризонтално
Иди на страница Предишна  1, 2

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2009 11:15    Заглавие: Отговорете с цитат

А, ако разкачи базата на изходния /В+ е натоварен с лампа/ и сложи осцилоскопа към сигнала за базата?... Ще падне чакане, щом "го прави" спорадично ефекта. Самия краен сменяван ли е?
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
plamen petrov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Шумен

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2009 11:23    Заглавие: Отговорете с цитат

Четох четох и ми писна да чета глупости. Щом графиката е ок и не трепка какъв дявол търсите в развивката или има развивка за букви и развивка за картина .Имаш проблем в обработката на видеосигнала , нещо ликажира както ти написаха по-горе и ти скапва хоризонталните импулси във видеосигнала.
helios
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Pirdop/Zlatica

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2009 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

off// По принцип си напълно прав!... Стига автора да е категоричен в нещата, които казва...
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2009 12:44    Заглавие: Отговорете с цитат

plamen petrov, Жега е Very Happy
Синхросигналът за графиката идва от краче 32 на IC601 (MSY), който пък сигурно е синхронизиран с H-OUT, 27кр. От там и стабилната синхронизация на графиката и... останалите "ефекти".
Това само според мене Wink
helios,
Тъй като се очаква сигнала на базата да "мърда" фазово , то осцилоскопа, синхронизиран със същия този сигнал, няма да покаже нищо и след "година". Значи трябва осцилоскопа да е на външна синхронизация(с видео сигнала) за да види каквото и да било.> Това, което всъщност вижда и на екрана Very Happy
Върнете се в началото
pavlin v
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2009 19:14    Заглавие: Отговорете с цитат

Благодаря за всички съвети но направо незнам откъде да го захвана където и да мерих импулси всички идеални поне да беше мръднал някои от тях единствено не го синхронизирах външно, а VDP3108A-PP-A1 го взех от един колега за проба и не ми се вярва и то да е дефектно иначе ново КАЦАРСКА99 ми го предлага за 180лв.Но какво и да права се до него опирам,маи ще се откажа да го правя. Very Happy
Върнете се в началото
emoome
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 04, 2009 20:51    Заглавие: Отговорете с цитат

Последно, ако откачиш някой от чарковете R556, D606, R615 поне ще се разбере до какво води това Wink ( нали на моменти "застава стабилно и може да работи неопределено време"). Четох документацията на VDP-то, но не стигнах до сигурен извод.
Единствено на тия Euro-2 шасита съм имал прекъсване на видеосигнала в междинката, но пък не съм си отбелязал имало ли е графика....
Върнете се в началото
vladimirstanoev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2009 0:55    Заглавие: Отговорете с цитат

pavlin v написа:
пуснах сигнал от видеото на скарт буксата трепкаще,а като взех сигнал от скарт буксата на монитор не трепкаше
Телевизора има няколко видеовхода и няколко видеоизхода. Схема имаш ли? Провери и напиши точно на кои "трепка" и на кои не "трепка". Виж на телетекст как е. Специално за VDP-то пусни външно RGB към RGB-входа на AV1. Останалите минават през IC3001(ТЕА6415).
Върнете се в началото
pavlin v
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: sofia

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2009 21:53    Заглавие: Отговорете с цитат

Откачих D606 хоризонтална синхронизация се срина,а трепкането е на всички входове,на телетекс не съм го включвал ,че чакам да ми донесе дистранционното остана да го пробвам и на RGB външно ,а схема имам.Благодаря. Very Happy
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница Предишна  1, 2
Страница 2 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети