| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 11:15 Заглавие: |
|
|
| А, ако разкачи базата на изходния /В+ е натоварен с лампа/ и сложи осцилоскопа към сигнала за базата?... Ще падне чакане, щом "го прави" спорадично ефекта. Самия краен сменяван ли е? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
plamen petrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 11:23 Заглавие: |
|
|
Четох четох и ми писна да чета глупости. Щом графиката е ок и не трепка какъв дявол търсите в развивката или има развивка за букви и развивка за картина .Имаш проблем в обработката на видеосигнала , нещо ликажира както ти написаха по-горе и ти скапва хоризонталните импулси във видеосигнала. _________________ Директна връзка Skype-plamenpetrov8281 |
|
|
 |
helios Опитен потребител

Регистриран на: 23 Апр 2005 Мнения: 2944 Местожителство: Pirdop/Zlatica
|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 11:59 Заглавие: |
|
|
| off// По принцип си напълно прав!... Стига автора да е категоричен в нещата, които казва... |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 12:44 Заглавие: |
|
|
plamen petrov, Жега е
Синхросигналът за графиката идва от краче 32 на IC601 (MSY), който пък сигурно е синхронизиран с H-OUT, 27кр. От там и стабилната синхронизация на графиката и... останалите "ефекти".
Това само според мене
helios,
Тъй като се очаква сигнала на базата да "мърда" фазово , то осцилоскопа, синхронизиран със същия този сигнал, няма да покаже нищо и след "година". Значи трябва осцилоскопа да е на външна синхронизация(с видео сигнала) за да види каквото и да било.> Това, което всъщност вижда и на екрана  |
|
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 19:14 Заглавие: |
|
|
Благодаря за всички съвети но направо незнам откъде да го захвана където и да мерих импулси всички идеални поне да беше мръднал някои от тях единствено не го синхронизирах външно, а VDP3108A-PP-A1 го взех от един колега за проба и не ми се вярва и то да е дефектно иначе ново КАЦАРСКА99 ми го предлага за 180лв.Но какво и да права се до него опирам,маи ще се откажа да го правя.  |
|
|
 |
emoome Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 20:51 Заглавие: |
|
|
Последно, ако откачиш някой от чарковете R556, D606, R615 поне ще се разбере до какво води това ( нали на моменти "застава стабилно и може да работи неопределено време"). Четох документацията на VDP-то, но не стигнах до сигурен извод.
Единствено на тия Euro-2 шасита съм имал прекъсване на видеосигнала в междинката, но пък не съм си отбелязал имало ли е графика.... |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 0:55 Заглавие: |
|
|
| pavlin v написа: | | пуснах сигнал от видеото на скарт буксата трепкаще,а като взех сигнал от скарт буксата на монитор не трепкаше | Телевизора има няколко видеовхода и няколко видеоизхода. Схема имаш ли? Провери и напиши точно на кои "трепка" и на кои не "трепка". Виж на телетекст как е. Специално за VDP-то пусни външно RGB към RGB-входа на AV1. Останалите минават през IC3001(ТЕА6415). |
|
|
 |
pavlin v Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 05, 2009 21:53 Заглавие: |
|
|
Откачих D606 хоризонтална синхронизация се срина,а трепкането е на всички входове,на телетекс не съм го включвал ,че чакам да ми донесе дистранционното остана да го пробвам и на RGB външно ,а схема имам.Благодаря.  |
|
|
 |
|