| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 14:01 Заглавие: |
|
|
| pepi_voinishki1957 написа: | | ... |
Добре де. С два мотора...
Това колко струва нещо на магазина е последното, което следва да се взема под внимание при оценка на сложността му. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Нед Авг 02, 2009 16:29 Заглавие: |
|
|
| Цитат: | | Това колко струва нещо на магазина е последното, което следва да се взема под внимание при оценка на сложността му. |
Евтиното винаги излиза скъпо -справка Илиянци ! Защо си мислиш ,че е толкова просто да се направи това позициониране с необходимата точност и бързина ! |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 0:08 Заглавие: |
|
|
В заданието е пропуснато да се спомене колко е необходимата точност и бързина.
Значи, мога да го направя за нула лева, а по разчети да е поне 3 бона. Въпрос на подход към задачата. Говорим за единично устройство. Ако аудиторията преценява, мога да развия темата как точно става това.
След прегледа и на утрешния печат си зададох семплия въпрос. Кат' фанем сите престъпници к'во стаа? Закриваме се или сме си министри сами на себе си?
Това е изключително пряко свързано и с цената на необходимата точност и бързина. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
|
 |
leo^^ Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 03, 2009 9:03 Заглавие: |
|
|
| Ей това http://storage3.album.bg/265/sem_b6ef3_16319827.jpg е разположението на местата. Залата е около 30 кв., а прецизността не е от значение. Аз си мислех да свържа камерата за стъпков мотор от принтер, който да го управлявам с контролер. ?Но искам да е опростено максимално. |
|
|
 |
atanaspopov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 11:57 Заглавие: |
|
|
Здравейте
Виждал съм изпълнение с огледала и призма и една камера. Но може би е трудно за изпълнение (огледла и призма). Спделям идеята.
Поздрави |
|
|
 |
kalinskiaaa Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 04, 2009 21:16 Заглавие: |
|
|
| Нали бяха 100... И много ми е интересно, какво би станало ако някои от страничните столове се изтегли леко назад...Според мен, камерата трябва да е срещу човека, които ще се снима, а не под някакъв ъгъл. |
|
|
 |
Minkov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 21:50 Заглавие: |
|
|
| Vaklin написа: | | Това, което искаш, ще е в пъти повече като време и разходи от очакваните ползи. Сложи на всяко работно място по камера и ги превключвай със софтуер някакъв.... | И според мен това решение е най-доброто. Колкото и да е скъпо, ще е значително по-евтино от влагането на труд за разработка и производство на единична бройка с толкова добри резултати. Да не забравяме и механиката, един от най-свирепите врагове на електрониката, особено поддръжката на тази механика в процеса на експлоатация. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 22:06 Заглавие: |
|
|
Даже и да се направи механичен позиционер (супер скъпо и трудно), гарантирам, че ще трябва да има и автоматична настройка на фокуса на камерата. Което означава доста по-скъпи камери.
Сигурен съм че с една подложка, на която са сложени толкова камери колкото са местата, и с един мултиплексор, ще стане в пъти по-безпроблемно, и със сигурност по-евтино. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Вто Авг 11, 2009 20:18 Заглавие: |
|
|
Хе хе... хайде сега я сложете на влакче, че да обикаля пред всички и да спира на нужната "гара" _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |
chwor Нов потребител

|
Пуснато на: Пет Сеп 04, 2009 10:45 Заглавие: |
|
|
На какъв ъгъл ще се завърта камерата?
Ако е до 180 градуса - камерата може да се монтира в/у едно моделарско сервоуправление(около 8-10 лв са най-ефтините и с най малко усилие на завъртане м/у 0,6 - 1,6 кг-см). Сервото разпознава импулси с продължителност 1 до 2 милисекунди. Ако е подаден импулс със продължителност 1мс ъгъла на завъртане е 0 градуса, при максималния 2мс - около180 градуса, а междинните стойности на импулсите завъртат на определен пропорционално на импулса ъгъл.
Управлението може да е от таймер 555(генериращ импулс с продължителност, отговаряща на искания ъгъл) или с някакъв микроконтролер.
За повече инфо - в търсачка "servo-tester". |
|
|
 |
|