Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

TV PHILIPS 21PT1353/58P- Ремонт на захранването

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2009 12:36    Заглавие: TV PHILIPS 21PT1353/58P- Ремонт на захранването Отговорете с цитат

Колеги,въпросното ТВ,шаси L6.2 EE,имаше проблеми със захранването.Бяха дефектирали T7504(STP4NA40FI,сложих ....F11NM80(не знам точно как се води),D602(BZX79-C15,поставих ценер 15в),D6514(BZX03-C200,сложих 200в ценер),R3514,R3515(две по 1ом,поради липса един 0,47.Захранването тръгна но се оказа че и ТХО-то(1392.5001) е заминало.След смяната му апаратът си заработи,но в режим стендбай има едно свистене.Не мога да намеря нищо дефектно вече.Някой сблъсвал ли се е с такъв проблем?Благодаря.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2009 14:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж там едни BC368 запушващи в базата - смени без да мериш. Замени не са подходящи. По памет, ако ме бъркам разбира се.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
stiyan stoikov
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пет Авг 07, 2009 20:57    Заглавие: Отговорете с цитат

Колеги,борбата продължава.Смених ВС-то ефект нулев!Цвърчи захранването и това си е.

Между впрочем забелязах че на някой програми губи частично цвят или пък цвета не е на място.Трябва от тримера да го изместя фазово за да се оправи цвета.Не знам защо но нещо ме човърка че и преди след смяна на ТХО-то при тези Филипси се получаваше този дефект!
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Ремонти (на битова електроника)- Electronic equipment repairs Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети