|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
zpe Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 11:10 Заглавие: Sony KV M2150 - загуби цвят |
|
|
Става въпрос за Sony Trinitron KV M2150, Шаси № SCC-D50E,
8bit microcontroler - PCA84C840P, Хоризонтална синхронизация с TDA8304,
Видео контролер - TDA3505.
Измерих напрежението на R OUT, G OUT и B OUT на Видео контролера, съответно бяха - 0.8, 3.2, и 3.6 V. Диодите за защита към маса по моему са здрави. От там напрежението отива към платка C на кинескопа. Там открих, че транзистор Q706 (BF871 - G OUT) бе със студена спойка на колектора, но нещата не се оправиха. Напрежението на крачета 8, 9, 10 на кинескопа са същите като на Видео контролера.
Да считам ли, че Видео контролера е издал багажа?
Надявам се да съм изпълнил всички изисквания за форума.
Предварително благодаря за възможността да се ползвам от настоящия форум. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 11:13 Заглавие: |
|
|
EDIT-След като пусналия темата ми прати на мейла извинения за предишното си поведение във форума-акаунта му го възстановявам и темата я отварям.
Темата да се оформи малко по-разбираемо.А ако иде реч за тример-кондензатора-досега ми стигнаха нервите с търсачката да изброя тамън 43 теми по въпроса.Със сигурност има и още много. _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните!
Последната промяна е направена от Bojilov на Пон Авг 10, 2009 23:11; мнението е било променяно общо 4 пъти |
|
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 13:44 Заглавие: |
|
|
Понеже си се потрудил да премериш нещо - ще получиш отговор.
Шасито ти е BE-2A.
Не знам какво разбираш под "загубил цвят" - загубил цветност в някоя система, например PAL или изчезнал някой от цветовете R,G,B.
Ако е първото всеки знае за кварца и откъде се определя честотата му.
Ако е второто - вижда се тока на лъчите, проверяват се видеоусилватели, а също и доста лоши спойки из цялото шаси. Вкл. се сменят и няколко електролита.
Досега нямам спомени да съм сменял TDA3505 при подобен дефект. _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|