| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
milmar Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 18:30 Заглавие: |
|
|
Не е необходимо да преоразмеряваш по капацитет , избери си кондензатор с добър (нисък) ESR .
Имай предвид , че на това място дори и 10 пъти по голям капацитет да сложиш , при лош ESR ефекта ще е 0 (нула) . |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
grigor Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 20:46 Заглавие: |
|
|
Добре и аз как да съм сигурен тогава, че тези кондензатори, които ще купя са добри малко се умотах, ако купя тези танталовите от комет дали ще са по-добри от тези другите който са на фуджикон  |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 20:53 Заглавие: |
|
|
| Каквито и да купиш , ще са по-добри от старите ! |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 21:23 Заглавие: |
|
|
| milmar написа: | | Не е необходимо да преоразмеряваш по капацитет |
Не само че не е необходимо, а ако са ТЕЗИ кондензатори, за които си мисля, прекалено големият капацитет вероятно ще накара суичъра преди тях да звъни.
Отново препоръчвам експерименталния подход (няколко различни капацитета да се запоят и да се пробва за стабилност). В крайна сметка струват стотинки, айде левче да са единия. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
grigor Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 15, 2009 8:32 Заглавие: |
|
|
| Взех кондензатори танталови сложих ги поместата сега съм пуснал дъното през една лампа на захранването, когато е сложен процесора лампата свети силно, а по дъмото нищо несвети, когато сваля процесора лампата свети слабо, светват и светодиодите, които са за батерията (два залепени един върху друг) и след малко угасват, аконатисна бутона за пускане на лаптопа единия светодиод от тези за батерията започва да мига осем пъти и така при всяко следващо натискане. Някои знае ли какво означава това, далииндикира че няма процесор, а процесора дали не е издъхнал и тои да прави номерата? |
|
|
 |
мармот Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 15, 2009 12:41 Заглавие: |
|
|
Колко е напрежението на процесора след подмяната на дефектните кондензатори?Добре би било да се тества със сигурен/здрав процесор.Какво и как индикира,може да се разбере едва когато се упомене марка и модел.Едва от втора страница се разбра,че се ремонтира лаптоп.Конспирация някаква. _________________ Ремонт на лаптопи
Зарядни за лаптоп |
|
|
 |
grigor Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 15, 2009 12:50 Заглавие: |
|
|
Темата е започната с една цел, а след това хората решиха да помогнат и нещата се обърнаха. Сега името на темата няма нищо общо с това което се случва накрая. Освен да пуснанова тема  |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Съб Авг 15, 2009 14:21 Заглавие: |
|
|
Така или иначе вече си пуснал друга и е тръгнало там дебат по нея...Тая я затварям за да не текат паралелно 2 дискусии.
Хубаво е да даваш повече подробности,като пускаш такива питания.И все си мисля че ако се беше минало през сервиз щеше да мине по-лесно,просто и безболезнено.... _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|