| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bobi mw Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 18:22 Заглавие: Голям хоризонтален размер Опера |
|
|
| Здравейте приятели.Имам проблем с една Опера в който хоризонталния размер е много голям и не се регулира с потенциометъра за бустерното напрежение.Смених варистора и няма ефект като повишаващата бобина се нагряла доста.Смених кондензатора 1.5nF в ТХО който е за автоматиката и пак нямаше ефект.Ще се радвам специалистите да ми обърнат внимание.Благодаря предварително. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 19:42 Заглавие: |
|
|
Що не смениш самата повишаваща бобина? _________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
vladi46 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 19:45 Заглавие: |
|
|
То е ясно-прекъснал резистор от автоматиката или пробил прехвърлящ кондензатор към решетката на PL36. _________________ Кажат ли ми, че ще грее слънце, веднага слагам зимните гуми! |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 20:30 Заглавие: |
|
|
И аз залагам на кондензатора - по стари спомени 22nF/250 или 400V - и вероятно чак пробил, не, но със стабилна утечка...  _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
bobi mw Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 20:30 Заглавие: |
|
|
| Пропуснах да спомена приятели че преди години оригиналното ТХО е изгоряло и е сменено и по външност е еднакво като Пиринско ТХО възможно ли е тава да е причината за повредаПри работа от качулката на крайната лампа излиза искра около 1см като доближа отверка. |
|
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 20:36 Заглавие: |
|
|
ТХО-то е сменено поради липса на оригинална повишаваща бобина, която тогава е била повредена. При спазване на съответните изводи става замяната, но имаше игра после с хоризонталния размер, заради различни параметри на откл. с-ма и 90 градусовия кинескоп на Операта. Но става. А това, че е Пиринско ТХО не е причина - преди това тая автоматика явно е работила, иначе бобината си заминава бързо. Смени прехвърлящия кондензатор и пиши за резултата. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
kiril.dobrev Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 10, 2009 22:15 Заглавие: Опера з |
|
|
| Защо не си потърсиш оргинално ТХО то мисля че и цял телевизор може да намериш . |
|
|
 |
Tokio Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 11, 2009 21:56 Заглавие: |
|
|
| Аз имам два цели телевизора "Опера" и едно шаси заедно с кинескопа за части. |
|
|
 |
bobi mw Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 17:59 Заглавие: |
|
|
Смених прехвърлящия кондензатор към решетката на крайната лампа който по схема е 4.7nF.Проверих и всички резистори в формиращата лампа и в автоматиката за подържане на хоризонталния размер.След пускане на телевизора на първата решетка бе отчетено -22в на втората решетка 130в а на точка "Г "198в бустерното напрежение е 530в като не се променя с въртенето на регулатора а се променя като въртя сърцевината на синосовата бобина до 750в.А най лошото което стана е че не се съобразих повишаващата загрява а след проверката на напреженията тя се стопи и изтеклата пластмаса потече по товарната бобина и даде накъсо и изгоря предпазитела докато изключа телевизора
И сега търся ТХО за Опера 3 |
|
|
 |
|