Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на телевизор GRUNDIG

Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2009 11:56    Заглавие: Търся схема на телевизор GRUNDIG Отговорете с цитат

Тъся схема по точно една платка от кой модел GRUNDIG е . Неговата принципна схема или модел. Става въпрос за платка генератор хор. отклонение , вертик. отклонение и крайно стъпало с ТДА2653 . Хоризонталния генератор е изпълнен с ТДА2595 . Аз имам свален PDF от мрежата но за това кото трябва да правя не ми е достатъчен. Ако не модела на GRUNDIG от който е платката някой друг телевизор направен с ТДА2595 .Аз имам това http://4storing.com/cwkqpc/115164ffcdbc646b0597cabc81f1a24a.html но не е достатъчно описанието на практическото свързване .Например защитата на 8 pin и други въпросителни от такъв характер. Засега аз поне не се сещам за подобен тип телевизор да дсъм правил а платката я имам донесена с други от Германия. Атова е платката http://4storing.com/lvd1am/ef8f145fdbf9ed6c2f462b28102bbfa6.html
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
RC
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2009 11:59    Заглавие: Отговорете с цитат

Намери си по-подходящо място за качване на инфо!
Въпроса е дискутиран нееднократно в темите на форума.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2009 12:10    Заглавие: Отговорете с цитат

И си коригирай първия пост-абревиатури на елементи-на родния им език Exclamation
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
kiril.dobrev
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2009 12:51    Заглавие: Схема на GRUHDIG Отговорете с цитат

За абревиатурите на марките на интегралните схеми ли става въпрос? За другите съм сигурен че превключвах езика. Аз питах търсачката нищо не можах да намеря. Мисля че въпроса се нуждае от повече уточнения. Затова и съм пратил линкове.Който желае да помогне да е максимално улеснен.Не ме притеснява че темата е преместена стига да не е дискриминационно. Има теми например като тази за Опера 3 за които ако гледате другите форуми например Сандъците ще видите как са дискутирани.Сега заемат едва ли не почетно място в този форум .Мисля че колегата писал тази тема трябва да прочете по напред книгите на Евгени Айсберг за Фанчо и Наум.Не мога да се съглася че може да става изобщо сравнение между моята и тази тема по отношение на техническа дилема. Искам да преправя една PRINCES българско производство .От тези с цифровата селекция.Имам намерение да си поиграя с нея и достатъчно други платки ,време и хъс за това дело.Първата ми задача е да преправя едната платка по точно да направя нова и тази платка от GRUNDIG много ме улеснява . Трябваше ми информация но вие го възприехте по друг начин. Здраве да е ! Пак ще се справя . Но хубаво беше кантарът да беше за всички един и същ.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2009 13:50    Заглавие: Отговорете с цитат

Аршинът ЗА ВСИЧКИ ЩЕ Е един и същ. След като след модераторски забележки не благоволяваш да се оправиш - катинар.
Не се занимавай с глупости - т.е. към някакво копче да пришиваш балтон. Най-евтиния вариант за кутия с кинескоп е цяло китайско шаси комплект с дистанционното. А ако не са пипали много криви ръце - ремонта може и да излезе по-евтин. Но в телевизор не се пипа с ниво на ученически познания от 6-7 клас. Върви на майстор.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
Bojilov
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 11, 2009 15:20    Заглавие: Re: Схема на GRUHDIG Отговорете с цитат

Извинявам се че пиша във вече заключена от колегата тема.
kiril.dobrev написа:
За абревиатурите на марките на интегралните схеми ли става въпрос?

За тях става на въпрос и по въпроса е писано много в правилата.
kiril.dobrev написа:
Затова и съм пратил линкове.Който желае да помогне да е максимално улеснен.Не ме притеснява че темата е преместена стига да не е дискриминационно.

За това какви сайтове да се ползват за хостинг на картинки,файлове и т.н. е писано многократно във форума също.
kiril.dobrev написа:
Има теми например като тази за Опера 3 за които ако гледате другите форуми например Сандъците ще видите как са дискутирани.Сега заемат едва ли не почетно място в този форум .Мисля че колегата писал тази тема трябва да прочете по напред книгите на Евгени Айсберг за Фанчо и Наум.

Критикарстването на това как модераторите си вършат работата и поучаването им-не в този форум Exclamation Evil or Very Mad
kiril.dobrev написа:
Не мога да се съглася че може да става изобщо сравнение между моята и тази тема по отношение на техническа дилема.

Аз пък мога.За разлика от неговата тема твоята е идиотска.Идиотски оформена и идиотски безсмислена.Не че и с предишните ти превъплащения под никовете pana и прочие изявите ти някога са били по-смислени.
Моят съвет е да наблегнеш малко повечко на четенето и по-малко на поучаването.Някой елементарен учебник по "Телевизионна техника" би ти бил добра оВция за целта.
kiril.dobrev написа:
От тези с цифровата селекция..

И на какво е тази "селекция"-на чушки и домати ли?
kiril.dobrev написа:
Но хубаво беше кантарът да беше за всички един и същ.

Ама разбира се че ще бъде един и същ.Нито си първия,нито си последния,който страда от раздвоение на личността и под много никове залива форума с простотията си и дървенофилософските си напъни.Предишните ти събратя заминаха към бан-листата.Сега заминаваш и ти.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Тази тема е заключена - не можеш да отговаряте или да променяте мнения    Форум за електроника Форуми -> Модераторско кошче Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети