| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
ribolovec2 Активен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 22:52 Заглавие: Последователно свързване на акумулаторни батерии? |
|
|
| Възможно ли е това и има ли някакви изисквания при съгласуването на батериите: да са еднакъв тип и т.н. ? Как се осъществява зареждането после? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
mishomvp Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 22:58 Заглавие: |
|
|
Разбира се! Не можеш да сложиш една 12V/7Ah друга 12V/12Ah (примерно). Токът на заряд при едната и при другата е различен.
И не само ... Защо не вземеш да почетеш малко ... Не може за всяко нещо да пускаш тема... предишната беше за усилвател.
Като ти гледам постовете единствено и само въпроси виждам. |
|
|
 |
ribolovec2 Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 15:56 Заглавие: |
|
|
| Ами аз не виждам нищо лошо в това, който не знае нещо, да пита - все пак поради една или друга причина не всички сме на еднакво ниво. А относно това с батериите, целта ми е да получа батерия 15V. Поради спецификата на устройството DC-DC конвертер не е подходящ, та единствения вариант за които се сетих е чрез последователно свързване на батерии. Ако има друг, би ми било полезно да го чуя. |
|
|
 |
creatora Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 17:06 Заглавие: |
|
|
Не хокайте човека, може да не разбира много от електроника, но пък ще ви налови риби Тези форуми са за това - който има нещо неясно да пита, помощ да потърси, пък който знае и иска да помогне - воала
Рибарче, погледни тоя сайт, също с ключови думи потърси из нета и ще намериш каквото ти трябва. А ако пък не се справиш - не се притеснявай да питаш, все някой ще знае отговора на въпросите ти  _________________ Live every day as if it is your LAST chance to make someone happy!!!
corida at yahoo dot com |
|
|
 |
bvgdzk Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 23:01 Заглавие: |
|
|
Оптималния вариант е да използваш един и същи вид клетки -капацитет /напрежение с един и същи живот.Най добре нови. _________________ няма сложни неща в техниката-трябва само да се досетиш и да ги направиш
акъл -полезен ми дай ---------пари сам ще си направя
Обучение за работа с PROTEL99 |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 1:18 Заглавие: |
|
|
Баш оптималният вариант (ако е допустимо от време на време да се прекъсва тока към товара) е с едни реленца: в режим 'ОН' си ги свързват последователно; при OFF образуват две отделни вериги, където две отделни 'зарядни' устройства зареждат всеки от двата акумулатора както си трябва _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
|