|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
hadjiivanov Нов потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 14:57 Заглавие: Намаляне оборотите на ел. двигател на шмиргел 220 В |
|
|
Здравейте, момци,
много готин форум. Изчетох доста неща, но не намерих това, което ме интересува. Задавам си въпроса пък дано някой ми отдели малко време за отговор.
Възможно ли е оборотите на някой модел шмиргел (от така широко продаваните), да бъдат намалени с реостат или по някакъв друг ел. начин като едновременно с това да може да върши и работата, за която е създаден. Проблема е там, че не мога да дам конкретен модел, защото искам да си купя в зависимост от това дали ще ми свърши работа. Аз поне искам да го ползвам да си заточвам домакинските ножове.
Ако трябва да намалям оборотите с шайби и ремъци или пък зъбни колела, ще стане много обемно, а нещото с което не разполагам е свободно пространство. А колко лесно би било, ако можеше да се регулират оборотите като на вентилатор или бормашина. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
iwkom Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 15:04 Заглавие: |
|
|
| Дай данни за мотора или си потърси според мощността му регулатор. Пълно е с такива схеми а, а има и готови такива. |
|
|
 |
ELP Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 15:06 Заглавие: |
|
|
| За съжаление отговора е не! Поне с прости средства не! За да регулираш оборотите на този тип двигатели ти трябва инвертор с променлива честота за 220 волта ,ще струва не по малко от шмиргела ,почвай да си смяташ ремъци или клиновидни редуктори ,ама оборотите май са високи за тях . Другия вариант -да си направиш сам шмиргел с мотор от бормашина ,за тях наистина регулатори бол ! |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|