Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Безжично аудио

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
nafo
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2009 21:23    Заглавие: Безжично аудио Отговорете с цитат

Трябва ми да пусна аудио от лаптопа до амп-а, от едната стоя в другата.. и тъй като няма излишно време, искам да Ви попитам за някаква изпитана или прилична схема...
Благодаря Ви...
Vaklin
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2009 22:19    Заглавие: Отговорете с цитат

Продават блутут ресивъри и трансмитери. 50 кинта някъде. По изпитано от това, едва ли. Продават и уайърлес, но май са по-скъпи.
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Сря Авг 05, 2009 23:58    Заглавие: Отговорете с цитат

С BlueTooth моторолски са поне по платката която виждам тъй като нямам кутиики за тях.Мятам на 300 метра с 2 антени 24дБ стерео като качеството е поносимо добре.С всеки от магазина би трябвало да успееш да постигнеш това което искаш.Но имай предвид, че има загуба на качество както и закъснение..Все пак кабела си е кабел..Има и по-прост варянт да си намериш FM car transmiter ама да е стерео!И от ампа ако имаш FM тунер идялно Smile .Ако не с някакво читаво тунерче за 30-40 лева от Цецо и си ти Smile .С wifi съм правил и е доста по-добре от "синия зъб" но е по-сложно и цената както каза Vaklin си е друга Smile .
Krasimir Dimitrov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Съб Авг 08, 2009 8:10    Заглавие: Отговорете с цитат

Аз си взех този http://www.dealextreme.com/details.dx/sku.8422 .
+ мн. чист сигнал ,Мъничко ,лесно за употреба,свързва се без проблем,евтино!
- малка вградена батерия -кара около 4 часа,не може едновремено да се зарежда и да работи,малък обхват -макс.4 метра.

Даже ако може да не отварям нова тема ,направо тук да питам дали има някакъв начин да увелича малко обхвата ,например ако заменя печатната антенка с такава с проводник?

чипа вътре е IS1621N
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Съб Авг 08, 2009 16:55    Заглавие: Отговорете с цитат

Ако ти се прават платки пробвай с ВА1404 , малко трудно се намира кварц, ама става и като го заместиш с RC верига (малко е по-трудно за настрoйка в случая) , ако не виж дали продават FM трансмитери за кола с аудио вход.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Авг 10, 2009 17:01    Заглавие: Отговорете с цитат

Krasimir Dimitrov написа:
Аз си взех ....
To проблема може да е в предавателя.Пробва ли с друг?Понякога тия китайските имат несъвместимост..Особено с хендсфрее тата се случва много често да не може да се върже на повече от половин метър Shocked При моя излъчвател (някакъв стар ePox) който дори не е чувал и за EDR2.0 и си е 10 метров съм му сложил антенка от wifi карта 2,4GHz 5dB разликата е доста осезаема..Преди със Sony Ericson-a ми не можеше да покрие апартамента по - дължината му (13м) сега се справя!Иначе за тия 12$ ме замисли дали да не си взема и аз Smile
Krasimir Dimitrov
Нов потребител
Нов потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Чет Авг 13, 2009 16:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами използвам си вградения блутут на лаптопа (lenovo x61t). Просто като увелича разстоянието над 4м и музиката започва да накъсва.
Четох и аз,че ползват антенки от wifi и при повече свободно време ще пробвам и аз в/у тази китайска джаджа и ще пиша резултата.

EDIT: Остана малко време и направих подобренията на китайското ресиверче.
Замених PCB антенката с такава от тел по инструкциите от този клип :
http://www.metacafe.com/watch/837885/wifi_antenna_hack/. Обхвата се увеличи почти тройно !!!

Стъкмих едно регулаторче с lm317 ,да вади 3,65в. и го свързах паралелно на батерийката. Така устройството си е с постоянно захранване и батерията винаги заредена ако се наложи.

С тези интервенции стана едно поне за мен съвършенно ресиверче като се има предвид и ниската цена.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети