|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 22:02 Заглавие: |
|
|
Мотивирай се. Защото аз мога да се мотивирам, че така ще стане. Изобщо, къде си видял фриволно изказване от мен. Дори и когато се майтапя, пак съм максимално сериозен.
За съжаление, повечето нужди на пишещите са за директен майтап, а аз пак съм сериозен...
Между другото, още преди десетина години китайците продаваха генератори на бял шум в честотния диапазон от 900 мегахерца. Основното им приложение беше за кина и театри. Бяха 1 ват и са ги пробвали в чужбина, за една зала бачкаха перфектно. 1 ват в затворено помещение си е много. Повече от 20 през 10 стени и на 1 километър. _________________ --------------------------------------------------
Ако търсите помощ, сбъркали сте форума. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 22:15 Заглавие: |
|
|
Винаги съм се аргументирал, друг е въпроса дали винаги схващаш аргументите колкото и сериозни да са те, според теб твоите са по-по-най за всяко едно нещо и навсякъде.
В няколко теми съм те "хващал" да "чешеш много яко клавиатурата" и какво от това?
П.П. Вземи погледни поне каква е изходната мощност на един съвременен GSM работещ в обхвата 900 и колко е в 1800 MHz.
Пише го на последната страница обикновенно в книжката му.
Нека темата да продължи по същество ако има какво да се каже освен общи приказки  |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 12, 2009 22:42 Заглавие: |
|
|
По същество...
http://www.techmind.org/gsm/
2 вата максимум. Стандарт. В книжките пише SAR. Зависи от килата. По мерките които препоръчахте на човека, ще трябва да закрият сичкото телефон. Сега отчиатаме, че двата вата са в момент на предаване, но и вземаме под внимание факта, че импулсите са по част от милисекундата през няколко милисекунди. Т.е., при съотношение 1 на общо 8 слота, енергия (топлинна) трудно ще се натрупа за да даде ефект. Клетката предава във всичките 8 слота (когато има нужда) и на няколко канала (пак при нужда). Тези 20 вата и стигат за 30 километра като енергия и ограничението идва от закъснението на сигнала. Или иначе казано, 20 вата са даже много. Ти с колко вата искаш гарантирано да заглушаваш 100 квадратни метра (30 на 33 да кажем)?
Та така с чесането на клавиатурите. Искат хората нещо си. Възприемам го като откровена дивотия. Пишем си там нещо за разтоварване. Що четеш? И кое да възприема сериозно? Че някой си иска да се "пази"? Или, че народа залуди разни инстанции, че ги боляла главата и не им ставала патката? Като са несвестни, така ще да е!
Един ще прави законен заглушител, друг законен джиджипляктор... Аз пък ще искам да си възстановим станцията на Столник (нещо да заглушава, ръководството ще реши какво) и всички записи на GSM операторите да станат публично достъпни. К'во ше ми се крият кой, къде, с кого и кога? Пък, ако някой даде фира ... да е живял свободно и да е бил щастлив. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
ieiei Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 6:46 Заглавие: |
|
|
Питането ми беше за вредата в/у здравето на човек попаднал в обхвата ,подкрепено с нормативен документ.
Конкретното устройство покрива 10-20 метра(GSM e мъртвец) и на около
1м ,където преминават хора излъчването е от 300 до 1000 микро вата на квадратен сантиметър . |
|
|
 |
sacho Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 14:52 Заглавие: |
|
|
Както ти писах ако не са там постоянно не е проблем .Както ти казваш само ПРЕМИНАВАТ Иначе това поле не е много слабичко Самият GSM при изграждане на връзката дига наднормено поле около 10 до 12 мкв/см2  _________________ СЕРВИЗ ЗОРА - ПЛЕВЕН
www.sacho5.alle.bg |
|
|
 |
eler Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 17:18 Заглавие: |
|
|
| ieiei написа: | | Става дума за устройвство (законно), заглушаващо сигнала на GSM опереторите. |
За всяко устройство излъчващо в ефир се изисква разрешение от КРС. Щом твърдиш, че твоето е законно, имаш ли необходимия документ от КРС? |
|
|
 |
ieiei Активен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 17:26 Заглавие: |
|
|
| Не съм писал ,че е мое.Намира се на работното ми място,затова се интересувам.Сигурен ли си ,че трябва разрешение ,ако си го монтираш в къщи и не пречи на съседите? |
|
|
 |
Vaklin Опитен потребител

|
Пуснато на: Чет Авг 13, 2009 23:41 Заглавие: |
|
|
Всяко устройство излъчващо от еди каква си честота нагоре трябва да има документ за одобрен тип. За любителските диапазони операторът трябва да притежава лицензия и той си носи отговорност за типа. За обхвата 27 мегахерца е разрешено свободното ползване, но имаше май ограничение по мощност. Има отделени честотни спектри за моделисти и др., но там има сериозно ограничение по мощност и т.н.
Законно е според шефа ти, а ако считаш, че ти е калпав микроклимата, той едва ли ще предложи нещо различно от това да си смениш работата. Ако е банка, е достатъчно няколко клиента да ревнат и ще го махне. Вашите ще си ги събирате в едно шкафче при охраната и проблемът е решен. Ако е ДАНС .... ами изтичане на информация ... знайш кък е. _________________ --------------------------------------------------
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|