| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 19:57 Заглавие: Windows XP--липсващ файл |
|
|
Изписва "Windows could not start because the following file is missing or corrupt:\WINDOWS\SYSTEM32\CONFIG\SYSTEM"
Иска да сложа инсталационно CD и да се Repair-не.
Нямам такова CD,може ли само тоя файл да се запише на CDто? |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
ivankrivodol Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 20:26 Заглавие: |
|
|
Кой SPack е Windows-а? По принцип може да се запише само тоя файл. Но да не излезе след това, че липсва и някой друг - случвало ми се е такива случаи - после се оказва, че и някой друг липсва. Защо не си намериш инсталационен диск? _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
bobykafe Опитен потребител

Регистриран на: 02 Ное 2004 Мнения: 1325 Местожителство: Стара Загора
|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 20:38 Заглавие: |
|
|
Сканирай си харда за грешки- софтуерни и хардуерни- след поправянето им, шанса да тръгне е голям.
Иване- липсва му част от регистъра- НЯМА да стане с копиране. _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
В този форум вече съм само на гости... |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 20:46 Заглавие: |
|
|
Значи, тоя файл, system, заедно с един друг - sam, са доста особени и важни файлове - и съответно имат резервни копия- в същата папка, само че са с разширения- sav и rcbak. За да ги възстановиш ти е нужен някой стартиращ диск - например Hirens Boot CD, за да получиш достъп до харддиска. Опитай и да стартираш в Safe mode - не съм опитвал при липса на някой от файловете System или Sam, дали може да се стартира в Safe mode. Но със стартиращ диск със сигурност ще стане, ако се касае само за тоя файл.
П.С. има и описана процедура от Microsoft за случая, но трябва и инсталационен диск: http://support.microsoft.com/kb/307545/en-us
П.П.С. ще стане с копиране, но от резервните копия. Има и други копия, но те са (май) получени при инсталирането на ОС-а и ще върнат състоянието непосредствено след инсталацията. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 20:54 Заглавие: |
|
|
В повечето случаи проблема е от грешен запис в NTFS-а или лош сектор.
Иване- прилагам снимка от моя работещ /май/ в момента комп. Кое казваш, че е копието? _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 21:04 Заглавие: |
|
|
Ето ги при мен:
Има копия и в Windows\repair _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |
stoyangeo Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 21:26 Заглавие: |
|
|
Не знам кой Service Pack е,компютъра не е мой.Преди да стане тоя проблем с липсващия файл,компютъра е забивал от време на време.
Имайте предвид,че не съм много напред с тия инсталации на Уиндоуси.
Ако може да обясните как с най-малко движения да се зареди Уиндоуса...
Едит:
Това на картинката помага ли в тая ситуация?
capture1.bmp (1.2 MB)
Последната промяна е направена от stoyangeo на Пет Авг 14, 2009 21:36; мнението е било променяно общо 1 път |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 21:32 Заглавие: |
|
|
Ето едно обяснение
вероятно в твоя случай едно преинсталиране върху стария Windows ще е най- добре, само не съм сигурен в кой момент се избираше R от клавиатурата, за да не правиш нова инсталация, а да се възстанови старата - просто следи съобщенията на екрана - там си пише - в един момент има питане какво да се прави - нова инсталация или repair на съществуваща - натиска се R и после се явява къде има открита инсталация и се потвърждава.
П.С. да, опитай тая опция - "last good..." - мисля, че при нея регистъра се възстановява от копие. _________________ All Rights Reserved |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 22:03 Заглавие: |
|
|
Зареждаш инсталационния диск, 1 път enter, 1 път F8, и чак тогава R.
R се натиска, когато ти покаже съществуваща инсталация
От тук те интересуват 7-а, 9-а и 11-та стъпка.
7 customize- всичко се слага на Bulgarian
9 няма да ти кажа какво се прави
11 два пъти /или три пъти беше/ TAB, 1 път page down, един път стрелка надолу /отиваш точно на софийското време/.
Айде от мен стига толкова за тази вечер, че бирата чака  _________________ Няма нищо по- унизително от това, да виждате идиоти, които успяват в начинания, в които сте се провалили
----------------
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
Пуснато на: Пет Авг 14, 2009 22:54 Заглавие: |
|
|
System Restore била ли е пусната?
Дискове има по тракерите.Колко са читави-отделен въпрос.
Хубаво е и да кажеш какво имаш впредвид под това-
| Цитат: | | Ако може да обясните как с най-малко движения да се зареди Уиндоуса... |
_________________ Мегатрон-2007 ООД
На вниманието на всички бързащи-ако не ви е дадена оферта за някой артикул-значи ще ви я пратя по-късно и без да надавате зор и звъните! |
|
|
 |
|