Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

Търся схема на ИЧ детектор за близост

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Нед Авг 16, 2009 14:21    Заглавие: Търся схема на ИЧ детектор за близост Отговорете с цитат

Здравейте.Търся схема на ИЧ приемник и излъчвател при която да реагира при долижаване на обект към тях.Пробвах доста схеми но нямаше кои знае какъв качествен резултат.Някой реагираха когато си искат а други се смущаваха от амбиентната светлина.Хем ИЧ светодиода пулсираше през таймер на 40 КХЦ. а приемника е беше TSOP1840. и всичко би трябвало да е наред.Идеята е да са насочени в 1 посока и при доближаване на обект до максимум половин метър /може и по малко/ да сработва.Ако имате някоя изпитана схема ще съм благодарен да е споделите.Понеже ще направя няколко идентични модула в близост един от друг може и схемата да е със някой микроконтролер задействащ само собствения си приемник при близост./Да не си пречат /както при дистанционните на ТВ.Всяко копче със собствен код-ако е възможно/Но основната ми идея е да работи без да се смущава от светлината на луничките в стаята - та дори и да е с един прост таимер.
Благодаря ви!

Емеила ми е ctacg&abv.bg
&=@ /заради спамерите/
моля поставете тема `shema` че съм наблъскан със спам

Последната промяна е направена от kukata на Пон Авг 17, 2009 22:07; мнението е било променяно общо 1 път
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
vladimir_ki4ev
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: София

МнениеПуснато на: Пон Авг 17, 2009 16:38    Заглавие: Отговорете с цитат

Схемата в млад конструктор за паркинг локатор си бачка.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
kukata
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Burgas

МнениеПуснато на: Пон Авг 17, 2009 22:08    Заглавие: Отговорете с цитат

Много благодаря,Ще я пробвам .а ако имате други предложения ще проверявам
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Страница 1 от 1

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети