| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
Gonke Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 20:40 Заглавие: Радио въпрос |
|
|
Значи имам едно старо радио Респром та въпроса ми е може ли някък да се направи да пускам музика от дискмен-а към него  |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
пламенхар Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 20:52 Заглавие: |
|
|
| Би трябвало отзад на радиото да има някакви входове за грамофон или магнетофон. Опитай там. |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 20:54 Заглавие: |
|
|
| Може.Ако напишеш модела на радиото може да получиш и по-конкретен отговор . |
|
|
 |
Gonke Нов потребител

|
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 21:06 Заглавие: |
|
|
| Този модел май няма оригинален вход AUX. Какви са ти познанията по електроника? |
|
|
 |
Gonke Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 21:07 Заглавие: |
|
|
Добри Радиото неработеше преди два дена сега работи Поправих му усилвател-а |
|
|
 |
gakal Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 21:14 Заглавие: |
|
|
Ако намериш схема на радиото- може да се разсъждава по - конкретно.Без схема можеш да разсъждаваш в две посоки:
1.-Прекъсваш с це-ка ключе сигнала към потенциометъра за усилване и там вкарваш през разделителни кондензатори сигнала от плеъра.
2.Намираш в превключвателя за диапазон на радиото тези пера на които се подава аудиосигнала за къси ( или средни ) вълни, каквито не слушаш. Режеш пистите и там забиваш пак през кондензатори твоя сигнал.
Сигурно има и други начини, но засега и това не е малко.
Успех! |
|
|
 |
Gonke Нов потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 21:17 Заглавие: |
|
|
Вече съм го пробвал това Лови някви руски и музиката от плеъра ми
ъп |
|
|
 |
Gonke Нов потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 18:17 Заглавие: |
|
|
| Никой ли не знае? |
|
|
 |
fortech Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 21:19 Заглавие: |
|
|
Имам РМС 323 .Мойто е радио-касетофон и си има вход , да се ползва като усилвател, също и за външен микрофон. Твойто сигурно е някаква разновидност , явно без въпросните входове.Кажи каква функция изпълняват ключовете , които са пред потенциометрите , да умуваме по схемата къде може да се " качнеш". На мойто са 4 ключа , съответно: (от ляво на дясно)
вкл--изкл ; линя--магн.--радио; м--ст--сб; бат---настр---ниво. Опиши твоите или снимай.
ПП. Да не отварям нов пост , продължавам.Току - що прегледах схемата.Ако твойто крайно стъпало е с А210К , може да направиш следното:намираш транзисторите V505 , V506 и кондензаторите C538(десен канал) и С539(ляв канал);прекъсваш пистите до кондензаторите (откъм минусите им )и през двоен певключващ ключ (ЦЕ-КА) със екранирани кабелчета подаваш сигнала от предварително монтирани на кутията "чинчове" или каквито съединители имаш , на които пък подаваш сигнал от дискмена.На другите крачета на ЦЕ-КА-то свързваш прекъснатите писти.Така като цъкнеш в едната посока ще свири дискмена , а в другата --все едно не си пипал радиото. Ако крайното стъпало е друг тип , намираш входа му и действаш по същия начин.
Успех! _________________ Всички знаят , че еди кое си не може да се направи.Обаче се намери един , дето не знае , и вземе , че го направи.Така се раждат някои открития. |
|
|
 |
|