|
Форум за електроника Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация
|
| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
elektrik216 Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 14:40 Заглавие: Air exchange технологията на Hitachi |
|
|
Реших да слагам климатик, но не какъв да е а Хитачи, защото имал технология за вкарване на свеж въздух от вън. Днес посетих един сервиз и от там ме убеждават, че такова животно нема, въпросът ми е някой имали такъв климатик Хитачи или да е монтирал подобен, модела е http://www.technomarket.bg/product_detail.php?product_id=09026209
Дали наистина обменя въсдуха вътре/вън или просто го йонизира и от там да идва "свежестта"??? _________________ Тролеите напред!!! |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
Филипов Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 15:38 Заглавие: |
|
|
Има такива, още една тръба с малко вентилаторче. Тъп начин да платиш поне 60 лв повече за 2 лв производствени разходи. И вероятни и монтажниците ще те одрусат защото "не е какъв да е". _________________ Ако двамата имаме по една ябълка и ги разменим, пак ще имаме по една.
Ако двамата имаме по една идея и ги разменим, ще имаме по две!
Oтопление и ВиК. Интелигентни отплителни системи. Проектиране продажба доставка монтаж |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Авг 17, 2009 19:11 Заглавие: |
|
|
Ами ще ги прежаля парите, все пак няма дасе налага да отварям прозореца често....
Сетих се и друго от сервиза ми казаха,че не било добре на стая 3,40х3,40х2,60 (30м3) да се слага инверторен климатик 12ка, бил преоразмерен, не виждам каде е проблема при достигане на желаната температура той ще се изключи, защо да не е добре по-мощен климатик на малка стая?? _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 0:47 Заглавие: |
|
|
| Проблема е там че ще охлажда прекалено бързо помещението и компресора няма да може да достогне оптималната температура на работа, поради това ще работи основно в судено състояние с увеличени хлабини които допринасят за увеличено износване на компресора и влошаване на неговото К.П.Д. от където и повече парички за ток. |
|
|
 |
DJ69VN Опитен потребител

Регистриран на: 16 Мар 2008 Мнения: 3329 Местожителство: Варна, България
|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 2:18 Заглавие: |
|
|
Е от това значи ли, че не е много добре да е доста по-мощен климатика за дадено помещение ? _________________ Analog Audio™ Quanterall.com |
|
|
 |
Петров Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 5:47 Заглавие: |
|
|
Преоразмеряване се допуска в случаите че ще отопляваш-охлаждаш и допълнително помещение.
Климатиците са оразмерени с достатъчен запас. Допълнителното преоразмеряване ще доведе до преразход на ел енергия и ускорено износване на компресора. Изводите можеш да си ги направиш и сам. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 10:55 Заглавие: |
|
|
Целех се в 12ка ама ме разубедихте, 9ка ще е. За 30 кубика стая и деветка е в повече, но е по-добре от 12ка, която ще дойде значително преоразмерена...
А някой знаели други марки с допълнителна тръба за вкарване на свеж въздух от вън (air exchanger), аз само за хитачи съм чул и за тва искам него да го слагам, но май не е много добър избор. _________________ Тролеите напред!!! |
|
|
 |
veskobx Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 19:18 Заглавие: |
|
|
| Sharp |
|
|
 |
mitachi Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 19:54 Заглавие: |
|
|
Това с преоразмеряването, не съм много съгласен. Инверторния климатик не ИЗКЛЮЧВА. Той намалява оборотите на компресора, до подържане на желаната температура. А това увеличава живота на самия компресор. Но за 9 квадрата помещение, деветката е достътъчна. Друг е проблема с вътрешното тяло. Ако е по голям климатика, духа по силно, и е неприятно. Само един път монтирах климатик с отвеждане на част от въздуха. Втори път няма да направя тая грешка. Не че хората не са доволни, просто монтажа е много труден. Особено ако е страничен. Ако искате да се чувствате комфортно, гледайте за климатик с режим на работа за сън. В този режим, КПД е ниско, сиреч плащате повече ток, ама ще спите спокойно. Ако сте като мен, разбира се, дето мисля, че нормалната температура за спане е между 16-18 градуса. Вече не се занимавам с климатици, ама си позволявам да напиша това, от опита който натрупах за 10год. продажба и монтаж. _________________ Не обръщайте голямо внимание, на това което съм писал след 22.00ч. |
|
|
 |
zmeios Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 21:47 Заглавие: |
|
|
| elektrik216 написа: | | Ами ще ги прежаля парите, все пак няма дасе налага да отварям прозореца често.... |
Напротив, ще ти се налага.
Тая екстра за вкарването на свеж въздух отвън е много готина за сезоните, в които има малка разлика между t вътре и t вън. През зимата не върши никаква работа - ТРЯБВА да проветряваш яко, иначе получаваш конденз и мухъл.
Иначе най- най- скъпите модели (примерно Уруру Сарара на Дайкин, което е нещо като Кадилак на климатиците) имат БАШ "свежа" екстра - освен че вкарват въздух отвън, са в състояние да контролират влажността - както отнемайки, така и ДОБАВЯЙКИ влага (второто е много префърцунена работа, защото климатика поддържа резервоарче с вода, което пълни от конденза - независимо дали отвън или отвътре - после филтрира, разпрашава и прочее). Но цените са $$$
Само една малка забележка за инверторите - не съм съвсем сигурен че контролираният режим на работа удължава живота на компресора. Не съм сигурен и че КОП-а при реален режим на работа (т.е. през деня ви няма, вечер сте вкъщи и т.н.) е толкова различен, колкото фантасмагорично го дават в брошурките на производителите.
Остава фактора "комфорт" - което си е истина, истина си е, плавно духане на лека струя въздух е по-приятно от режима "спирам - пускам" на конвенционалките. _________________ “Да се пазиш от кон отзад, от вол отпред, а от комунист отвред…” |
|
|
 |
|
|
Не Можете да пускате нови теми Не Можете да отговаряте на темите Не Можете да променяте съобщенията си Не Можете да изтривате съобщенията си Не Можете да гласувате в анкети
|
|