Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

6 канален volume контрол
Иди на страница 1, 2  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: По света и у нас

МнениеПуснато на: Пон Авг 17, 2009 21:14    Заглавие: 6 канален volume контрол Отговорете с цитат

Интересувам се дали някой знае интегрална схема която може да контролира силата на звука в 5.1 канален усилвател. Мислих за потенциометри ама не съм виждал 6 канален потенциометър. Затова се насочих към интеграла. По възможност да се управлява от един потенциометър но може и нещо друго което може да се приспособи към 1 потенциометър.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Пон Авг 17, 2009 21:35    Заглавие: Re: 6 канален volume контрол Отговорете с цитат

Има теми по въпроса във форума!Сигорен съм, че някъде някой питаше.Аз ползвам аналогови ключове и пик процесор.. доста сложно и голямо става.. Всяка интеграла която има управление по напрежение с потенциометър става след като се наредят нужния брой според каналите и се сложат към един пот. да се управляват..
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 18, 2009 19:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Да имаше такава тема ставаше въпрос за 4 канала и решението беше с AN5836 ако не се лъжа. Но схемата струва 3 лева за 6те канала - 9 лева. Чудех се дали не може да стане по-евтино.

А с операционни усилватели и един потенциометър няма ли да стане?

DJ69VN написа:
Всяка интеграла която има управление по напрежение с потенциометър става след като се наредят нужния брой според каналите и се сложат към един пот. да се управляват..

Имаш ли някоя наум конкретно?
Върнете се в началото
DJ69VN
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Варна, България

МнениеПуснато на: Вто Авг 18, 2009 19:26    Заглавие: Отговорете с цитат

Достатъчно евтина е ако питаш мен...Ако искаш хептен без пари... потърси някой чип от серията PT.... на една китайска ако не се лъжа фирма..Качеството на който и да е от тях е под абсолютно всякаква критика но и цената е ниска...Но моя съвет е за няколко лева не си губи времето!С ОУ та нз нещо не ми идва идея в момента конкретна макар, може и да стане. . . . .
gueswhoaz
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Авг 18, 2009 20:34    Заглавие: Отговорете с цитат

Нямам предвид съвсем без пари но не мисля да влагам повече от 5-10 лева в това нещо. Искам да ползвам ОУ щото има 11 броя UA741 и се чуда какво да ги правя. Единична интеграла е за предпочитане щото е по-компактна но и на вариант с ОУ съм съгласен.
Върнете се в началото
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Вто Авг 18, 2009 22:54    Заглавие: Отговорете с цитат

AN5836 не е толко скъпа , аз я купувах за по-малко от 2лв. А ако ползваш нея ше имаш и тонкоректор.
EDIT: 1.70лв. в "Пасат"
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
mishomvp
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Златоград

МнениеПуснато на: Вто Авг 18, 2009 23:48    Заглавие: Отговорете с цитат

Виж това
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
bvgdzk
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: ВАРНА

МнениеПуснато на: Сря Авг 19, 2009 0:35    Заглавие: предложение Отговорете с цитат

Аналогов мултиплексор и брояч.По този начин можеш да свържеш до 8 или 16 входа/зависи какъв мултиплексор ще използваш/.На изхода на мултиплексора -потенциометъра и си готов.
Върнете се в началото
Edesign
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Сря Авг 19, 2009 8:11    Заглавие: Отговорете с цитат

ако трябва да сме в крак с техниката то например Microchip има потенциометри единични и двойни. управляват се по SPI - има готов софтуер в нета за PIC контролер.
Тези схеми които предлагате са от преди повече от 10 години.....
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Посетете сайта на потребителя
andrey1988
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Ботевград

МнениеПуснато на: Сря Авг 19, 2009 14:03    Заглавие: Отговорете с цитат

Е като са на повече от 10 години тва значи ли че не вършат добра работа.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Посетете сайта на потребителя
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2  Следваща
Страница 1 от 2

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети