| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
pamporov Опитен потребител

|
|
| Върнете се в началото |
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 21:20 Заглавие: Re: TV+DVD MASTEC 50614/HTF70 |
|
|
| pamporov написа: | | неговите бутони не действат. | Серв. режим е само ако няма образ или звук от DVD-то. Иначе бутоните трябва да си работят. Виж първо захр. на DVD-то (и на бутоните) дали е наред. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 21:36 Заглавие: |
|
|
| Когато натискам бутона от клавиатурата за смяна на източника на сигнал, се появяват само TV-AV1-AV2, DVD липсва. Иначе другите бутони на локалната клавиатура си работят, само 3-те бутона касаещи DVD-то не реагират. Play, Stop, Eject. Не съм сигурен и дали този пулт е оригиналния. Опитах няколкото начина за влизане в сервиз, но без успех. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Авг 18, 2009 22:05 Заглавие: |
|
|
| С чиста (FF) памет има ли промяна в поведението? |
|
|
 |
Bojilov Опитен потребител

|
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 10:23 Заглавие: |
|
|
Влади се оказа прав донякъде, стабилизатора KA278R05 захранващ DVD-то се оказа дефектирал. Подадох 5 волта и бутоните заработиха и диска се развърта, но картина и звук пак не се появяват. Необходим е дъмп или влизане в сервиз. Сега ще сложа чиста памет да видя какво ще се получи.
Причина – искажение информации в EEPROM. Необходимо войти в сервисный режим и в разделе 10 OPTION AV-SND установить DVD ON (вход в сервисный режим - см. п. 4 «Способы входа в сервисный режим на ТВ шасси с микроконтроллерами М37160М8-ххх»). | Да ама тези начини не стават при мен, явно пулта не е оригиналния. |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 10:30 Заглавие: |
|
|
| А въпросния пулт въобще работи ли? |
|
|
 |

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 10:49 Заглавие: |
|
|
| Да. Но има ограничени възможности. Пуск, стоп, номерата, каналите, волумето, AV. Има бутони които не оказват влияние, но работят, излъчва. Има вътре освен излъчващ диод, и приемник. Някакво странно дистанционно е, този зелен бутон L, да не е някакво интерактивно? |
|
|
 |
RC Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 11:01 Заглавие: |
|
|
Твърде вероятно е да не е оригинално, а някакво универсално и/или обучаемо.
Зеления бутон може да е Learn (още повече, след като има и приемник), а може и да е обвързан с другите бутони които са оградени със зелено.
Ако имаш на разположение някой "по-човешки" универсален пулт - опитай да намериш код с който прави нещо. Независимо какво, дай кода и какво прави с кой бутон за да проясним ситуацията от тази страна.
Ако се проясни какъв му е пулта, тогава вече ще може да го мъчиш с начините които си намерил и сега не стават. |
|
|
 |
vladimirstanoev Опитен потребител

|
Пуснато на: Сря Авг 19, 2009 12:29 Заглавие: |
|
|
Не знам дали ще свърши работа, но с такова дист. съм влизал със скрит бутон в сервизния режим на процесора на телевизора: | Цитат: | | Durabrand TVCR3021T.Проц.M37160M8-068sp.Чипа на дистанционното е T3833-002j |
P.S.: За RC
Има такова дист. на Конел, но не знам дали излъчва тая команда: | Цитат: | | 4. Для телевизоров, в ПДУ которых применена микросхема фирмы JKT типа T3833-002J, нажимают скрытую кнопку на ПДУ, расположенную во втором ряду снизу справа, что эквивалентно замыканию выв. 3 и 7 микросхемы T3833-002J. | или тази: | Цитат: | | 1 - Вход в сервис - поставить пустую память, затем на микросхеме T3833-002J в пульте замкнуть ноги 1 - 5. | P.S.: За Пампоров
Виж по кабелите към телевизора, дали излиза видеосигнала от DVD-то. |
|
|
 |
|