Форум за електроника Форуми Форум за електроника
Български форум за електроника, ремонти, схеми, документация

Въпроси/ОтговориВъпроси/Отговори   ТърсенеТърсене   ПотребителиПотребители   ГрупиГрупи   Регистрирайте сеРегистрирайте се 
 ПрофилПрофил   Влезте, за да видите съобщенията сиВлезте, за да видите съобщенията си   ВходВход 

галванично разделяне в аудио кабел
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща

Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics

Предишната тема :: Следващата тема  
Автор Съобщение
orling
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 16:56    Заглавие: галванично разделяне в аудио кабел Отговорете с цитат

Някой ще може ли да ми каже въобще в България има ли 1:1 аудио трафове, които галванично да ми разделят масата м/у DVD-то и усилвателя??? Не ме питайте за какво ми е, явно ми трябва (бруууууум). Къде мога да намеря такива??
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Sofia

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 17:05    Заглавие: Отговорете с цитат

Не е толкова просто.Аналог дивайс имат едни чипове ADUM***,които може би ще свършат работа.Ако ти си този с "Бастубата за в къщи" дето не ме послуша и закупи компютърно захранване за нея,не вярвам че ще се оправиш сам.
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла
orling
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 17:07    Заглавие: Отговорете с цитат

аз съм този с тубата, ама познай какво - има брум, но като изключа телевизора от контакта и остане само ДВД-то и тубата, няма шум!
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 17:15    Заглавие: Отговорете с цитат

Ами така ще да е,никой не спори. Бобре че имаш само брум а още не "БУМ" Laughing
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Пон Мар 14, 2005 19:31    Заглавие: Отговорете с цитат

Трябва да видиш с колко волта се захранва усилвателя на тубата и да си направиш едно конвенционално трансформаторно захранване иначе рискуваш да си гръмнеш и ДВД-то и телевизора и тубата.Маса народ изпищя с опитите си да пусне компютър на телевизор или компютър към каквото и да е друго устройство с импулсно захранване.Системния ми администратор точно преди един месец помля едно чисто ново видео "Панасоник".А Ти-Рекс,теб ще те помоля да пишеш на правилен български тук не кварталната ти кръчма!!!
Върнете се в началото
bobykafe
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Стара Загора

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2005 8:11    Заглавие: Отговорете с цитат

Цитат:
правилен български тук не кварталната ти кръчма
Laughing
Цитат:
Бобре че имаш
Laughing
И аз не съм стока, но Стойчо- не забравяй поговорката за гредата и сламката!
Аз имам същия проблем, но в колата! Връзката м/у касетофон и усилвател е свръхчувствителна към всякакви смущения, а изхода на касетофона е мостов вариант и няма маса.... Confused
Върнете се в началото
orling
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2005 8:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Сега ще ви кажа, че реших всички проблеми.

При търсенето на разделителен трансформатор / трансформатор за галванично разделяне и т.н. (носих и схемите с мен), във всеки магазин за електроника ме гледаха като извънземно! Най-накрая в един магазин за авто-аудио намерих точно каквото търсих, а се бях отчаял, мислех, че в БГ никой не знае за нищо. Купих Ground Loop Isolator, подобен на тези, които може да видите на следните линкове (първоначалната идея беше да си го направя сам):

http://www.radioshack.com/product.asp?catalog%5Fname=CTLG&category%5Fname=CTLG%5F007%5F013%5F000%5F000&product%5Fid=270%2D054&hp=search

http://www.maplin.co.uk/Module.aspx?ModuleNo=33172&TabID=1&source=14&doy=25m2

След това си направих TTL превключвател на АТХ захранването, за да не ми гърми с две интегралки 7404, един ключ и един кондензатор 100nF. Всичко работи - няма брум, няма нищо. Тресат се прозорците, звука е готин и всичко си е супер!

Аз не съм експерт. Компютърен специалист съм, работил съм дълго на престижна работа в САЩ но сега съм в БГ пак на хубава работа, защото скоро ще имам бебе. Ще се задържа тук 1-2 години. Но съм разочарован - в един момент имах чуството, че започнах да разбирам повече от ел. техниците в БГ за нещата, които всъщност им е работата. Просто съм силно разочарован!

Все пак, реших си проблема! Ако иска някой - нека пита въпроси. Имам схемите и на Ground Loop Isolator, имам схемата и на TTL switch, който да симулира безопасно включване на ATX захранване без дъно за компютър, а не да се окъсяват пинове 14 и 15 - това е опасно за захранването, изчетох сигурно един милион форуми.
Върнете се в началото
Stoy40
Опитен потребител
Опитен потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2005 10:36    Заглавие: Отговорете с цитат

Много се радвам.Съжалявам за резкия тон,но след като искаш сам всичко да си правиш прави си го.Аз визирах следните неща: първо бас тубата ти за да работи на 12 волта има импулсен преобразувател на напрежение,който неизбежно вкарва шум (питай по форумите аудиоманияците) и К.П.Д.-то му е не повече от 70%,второ компютърните захранвания са оптимизирани да хранят предимно 5 или3 волтов товар с някаква постоянна консумация,зле са отфилтрирани защото са жълти и умопомрачително евтини а за 12 волта въобще да не става приказка.Тук отново имаш шум и брум и К.П.Д. не повече от 60%.Най важното обаче е,че са много лошо развързани от мрежата и в много голям процент от случите по масата тръгва чиста фаза,която по "чинч" кабелите се среща с масата накабелната телевизия и.....Така че все едно гърмиш муха с топ да не говорим и за качеството на звука.Но след като те задоволява слушай на воля Very Happy
Върнете се в началото
Филипов
Опитен потребител
Опитен потребител

Местожителство: Плевен

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2005 11:16    Заглавие: Отговорете с цитат

НА кабелната ЗАДЪЛЖИТЕЛНО се слага разделител Exclamation
Върнете се в началото
Вижте профила на потребителя Изпратете лично съобщение Изпрати мейла Yahoo Messenger
orling
Нов потребител
Нов потребител

МнениеПуснато на: Вто Мар 15, 2005 11:27    Заглавие: Отговорете с цитат

Stoy40 написа:
компютърните захранвания са оптимизирани да хранят предимно 5 или3 волтов товар с някаква постоянна консумация,зле са отфилтрирани защото са жълти и умопомрачително евтини а за 12 волта въобще да не става приказка.

Няма проблем Smile Важното е, че всичко е ток в момента. Няма повече шум, честно! Що се отнася до 12-те волта, на това АТХ захранване, което купих, пише, че макс. 17 ампера на +12 волта дава, а в спецификациите на тубата пише, че макс. 16 ампера може да се изискват, тоест, това е абсолютната горна граница. Захранването е 350 вата.

Няма значение - звукът наистина е мощен, прозорците треперят като увелича, хубаво откроен е и не е въобще неясен. Много съм доволен!
Върнете се в началото
Покажи мнения от преди:   
Създайте нова тема   Напишете отговор    Форум за електроника Форуми -> Обща електроника - General Electronics Часовете са според зоната GMT + 2 Часа
Иди на страница 1, 2, 3, 4, 5  Следваща
Страница 1 от 5

Към:  
Не Можете да пускате нови теми
Не Можете да отговаряте на темите
Не Можете да променяте съобщенията си
Не Можете да изтривате съобщенията си
Не Можете да гласувате в анкети