| Предишната тема :: Следващата тема |
| Автор |
Съобщение |
bai_tishan Опитен потребител

Регистриран на: 12 Фев 2005 Мнения: 5792 Местожителство: Велико Търново
|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 22:32 Заглавие: TV GOLDSTAR |
|
|
колеги проблема е следният:ТВ-то идва при мен без картина-само звук.TDA3562A беше умряла.сложих нова но отново не иска да сетне екрана само леко мига и се виждат приливащи се цветове(като от прекъснал фокус)но се забелязват много трудно.като подам на краче 18(обратна връзка от плочката на кинескопа)12В.през 1Ком светва и излиза картина но чернобяла и леко маже.видесигнала на входа на схемата е добре-сандкастъла мисля също.сменях и ВО и TDA3592.ако някой се е борил с такъв дефект-помагайте благодаря _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
| Върнете се в началото |
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 22:42 Заглавие: GOLDSTAR |
|
|
| Имал съм подобен дефект в миналото и мисля,че беше един транзистор около 3562 за тока на лъчите или контраста,но дай модела на шасито или апарата да помисля върху схемата. |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 22:51 Заглавие: |
|
|
wesko в момента не мога да дам нищо щото тв ми е в сервиза,ное от старите баракуди .написал съм долу горе чиповете ВО е TDA3653B хоризонталното с TDA2579A.нещо ще е около TDA3562но ме мъчи от два дни  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
wesko dilow Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 22:58 Заглавие: GOLDSTAR |
|
|
| Сещам се горе-долу за кой модел става реч.Утре ще огледам записките с гадостите в тефтера. |
|
|
 |
Ангел Опитен потребител

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 22:58 Заглавие: |
|
|
Есента борих такъв дефект.Мисля че се оправи от 4,7мф/250в във видеоусилвателите.
Успех  _________________ "Сега всеки ден,всеки час навсякъде има матриял..." |
|
|
 |

|
Пуснато на: Пон Мар 14, 2005 23:06 Заглавие: |
|
|
утре май ще почвам да сменям по на дрбно  _________________ Хайде няма какво да се залъгваме, и по- хубави сме виждали и по- грозни сме е***и. |
|
|
 |
smd Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 0:56 Заглавие: |
|
|
| Ангел написа: | Есента борих такъв дефект.Мисля че се оправи от 4,7мф/250в във видеоусилвателите.
Успех  |
Ако не е мерил колекторите на видеоусилваелите, може и да е така. _________________ 123 proba |
|
|
 |
tvpetrov Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 9:01 Заглавие: |
|
|
| Значи,след като провериш това,което ти казват колегите виж и ел.кондензатори преди и след стаб.на 12в.Имал съм под. проблем от тях.Също като вариант преди време изгубих много време с подобен телевизор и след като замених ТДА3562 с руската ХА4 всичко се оправи,макар,че ТДА3562 също бе изправна.Имат някаква разлика и с руска схема светва по лесно.Тази схема е сАББ и може да е причината и в калпав кинескоп.Така ,че ако имаш руска схема пробвай и с нея. |
|
|
 |
bobitv Опитен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 13:35 Заглавие: |
|
|
| Почти съм сигурен, че причината е паднала емисия на кинескопа.Най-лесното решение е да пробваш с руската ХА-4,както казва колегата по-горе.Другото решение е да си поиграеш със стойностите на резисторите на обратната връзка намиращи се на платката на кинескопа. |
|
|
 |
gama Активен потребител

|
Пуснато на: Вто Мар 15, 2005 14:02 Заглавие: |
|
|
| 1. Ако не се оправи след смяната на 4.7/250V промени делителя към 18pin. Сложи 200Ком тример към маса. 2. Смени 3бр. BF421 във видеоусилвателите. |
|
|
 |
|